Barion Pixel Skip to content
muffik szőnyeg

MUFFIK ortopédiai szőnyeg – 8 darabos készlet

(3 vásárlói vélemény)

25.990 Ft

A cseh Muffik a szenzoros ortopédiai szőnyegek legismertebb és egyben legnépszerűbb márkája.


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Értesítsünk, ha újra elérhető?

Muffik szenzoros ortopédiai szőnyeg – 8 db

Ismertető:

A Muffik egy cseh vállalat, mely már nemzetközi hírnévre tett szert az ortopédiai szőnyegek piacán. A Játékpszichológia mozgásfejlődést segítő eszközei közé a vállalat egyik zászlóshajóját, a 8 db-os, 29 x 29 cm-es kirakóelemekből álló szenzoros szőnyeg készletét válogattuk be!

A szenzoros ortopédiai szőnyeg felületei edzik és elősegítik a láb és a talp izmainak fejlődését, valamint javítják a bokaízület vérkeringését. A felületek tonizáló hatást fejtenek ki, segítenek a lábív helyes kialakulásában és csökkenthetik az aszimmetrikus járás megjelenését, a lúdtalp kialakulásának kockázatát. A cseh vállalat nagy hangsúlyt fektet a természetben megtalálható felületek (fű, kavics, toboz, kagylók, stb.) utánzására, a 8 darabos készletben találni kemény és puha felületeket egyaránt.

A Muffik szenzoros ortopédiai szőnyegek szigorú minőségellenőrzési tanúsítványokat is elnyertek (német Diktra, cseh ITC Zlín és természetesen az EU EN71-1, 2 és 3). A gyártó 1 éves kortól ajánlja a szőnyeg használatát.

A dobozban a következő mintázatú szőnyeglapkákat találjuk: 1 db kék puha fű, 1 db zöld kemény toboz, 1 db pink kemény örvény, 1 db piros kemény tüske, 1 db lila kemény kagylók, 1 db narancs puha dinótojás, 1 db bézs kemény dió, 1 db szürke kemény kavics.

 

Néhány gyakorlat ötlet:

 • normál járás a szőnyegeken egyenesen
 • oldalazva séta előre és hátra
 • lépés emelt térddel előre és hátra
 • séta keresztezett lábakkal
 • ugrás egyik mintázatú szőnyegről a másikra
 • lábujjhegyen állunk, sarokra billenünk oda-vissza
 • lábujjhegyen séta előre és hátra
 • bokán séta előre és hátra
 • lábunk szélére nehezedünk, majd a lábunk belső ívére nehezedünk
 • egy lábon állás bizonyos ideig, majd lábváltás
 • guggolás, guggolva sétálás

 

Személyes tapasztalatok:

Az ortopédiai szőnyeg magas minőségű PVC anyagból készült, a mintázatok pedig valóban nagyon különböző érzeteket okoznak a lábunk számára. A szőnyegmodulok vidám, élénk színei, a különböző mintázatok és felületek váltakozása kifejezetten jó szenzoros élményeket biztosít a babák és kisgyermekek számára, a szőnyegen való lépkedés erőteljes taktilis érzetet ad a talpon keresztül! Mezítláb vagy akár zokniban is használhatjuk. Az ortopédiai szőnyeg kül- és beltéren egyaránt használható.

A termék kiválóan alkalmazható otthon vagy gyermekeket foglalkoztató intézményekben egyaránt. A szőnyeg modulokat tetszés szerint puzzle szerűen illeszthetjük össze, a nyolc elem összesen fél négyzetméter területet fed le. Csoportos ügyességi játékokhoz is felhasználhatjuk a szőnyegeket, mint például ugróiskola, akadálypályák vagy tüzes padló (lava floor) típusú játékok.

A szőnyeget, mikor nem célirányosan használjuk, érdemes nem elpakolni, hanem kirakni olyan területre, ahol a gyermek gyakran átjár (pl. lakáson belüli folyosók, átjárók), így lehetőséget teremtve a szőnyeg folyamatos használatára, kihasználására. A szőnyegek tisztítása szappanos vízzel egyszerűen megoldható, majd zuhanyoztassuk át és töröljük szárazra őket.

A termék dobozára a gyártó QR kód formájában egy Youtube linket helyezett el, ahol a Muffik videós csatornáján tucatnyi kisfilmet nézhetünk meg a szenzoros szőnyegekről!

 

MUFFIK termékek kiállítása – 2021 Prága

További információk

Életkor

1+

Gyártó

Muffik

Kategória

Mozgásfejlődést segítő eszközök

Anyagösszetétel

Műanyag

MUFFIK ortopédiai szőnyeg – 8 darabos készlet termékről 3 értékelés

 1. Szép Tamásné

  Unokámnál fejleszteni kell a finom érzékelést és ez a termék kiváló erre. A különböző felületeken való állás-séta kiválóan stimulálja az érző idegeket.

 2. Petra

 3. Viola Fülöp

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük