Barion Pixel Skip to content
learning resources játékok

Mozgásos játék óvodásoknak – Learning Resources

(3 vásárlói vélemény)

21.420 Ft

A Ready, Set, Move™ egy 25 taposókörből és 3 felfújható dobókockából álló készlet az óvodás korú gyerekek csoportos átmozgatásához!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Mozgásos játék óvodásoknak

A mozgásos játék ismertetője

A Learning Resources által gyártott Ready, Set, Move™ névre keresztelt mozgásos játék kifejezetten a 3-7 éves korosztály számára készült. A dobozban 25 darab műanyag taposókört és háromféle felfújható dobókockát találunk. A 25 darab taposókör 5 különböző színből áll, így mindegyik színből 5 darabot rejt a doboz. A háromféle dobókocka közül az elsővel színeket lehet kidobni, a másodikkal számokat, míg a harmadik kocka feladatokat tartogat számunkra. A feladatkockán látható szimbólumok az alábbiakat jelentik:

mozgásos feladatok

A játékszett kifejezetten alkalmas akár nagyobb csoportok megtornáztatására is. Bátran ajánljuk óvodás csoportoknak, játszóházaknak, fejlesztő központoknak egyaránt. A taposókörök rugalmas ám strapabíró anyagból készültek, jól tűrik a lépéseket, tisztításuk könnyen megoldható. A dobókockákat használat után akár le is engedhetjük, így kis helyen elférnek, a játék doboza mindössze 26 x 26 x 15 cm. A taposókörök átmérője 24.5 cm, a dobókockák oldalhosszúsága pedig 12 cm.

Mozgásos játéklehetőségek

 • Szórjuk szét a teremben/szobában a taposóköröket, s minden gyerek válasszon magának egy kört. Dobjon a gondozó/szülő mindhárom kockával. A gyerekeknek a kidobott feladatot kell elvégezniük: például ha a három kocka eredménye „piros”, „5”, „guggolás”, akkor minden gyermek, aki piros körön áll, guggoljon le ötször. Ha a színes kockán az összes színt mutató szimbólumot dobjuk, akkor mindenkinek el kell végeznie a feladatot.
 • Az előző játékot játszhatjuk a színes dobókocka nélkül is, így minden egyes dobásnál az összes gyereknek mozognia kell, függetlenül attól, milyen színű taposókörön áll.
 • A játékot variálhatjuk úgy is, hogy nem használjuk a számos dobókockát, hanem a gondozó/szülő mond egy számot (pl. 15), s a gyerekeknek annyiszor kell elvégezniük az adott feladatot.
 • Játszhatunk „kiesős” játékot is! Szórjunk szét annyi taposókört a szobában, ahány gyerek van. A gyerekeknek körbe-körbe kell sétálniuk a szobában, majd egy adott jelre (pl. vezényszó vagy zene leállása) mindenkinek egy taposókörre kell állnia. Minden körben vegyünk el egy taposókört, így körönként egy gyerek kiesik, mígnem valaki megnyeri a játékot.
 • Akadálypálya: a 25 körből remek akadálypályákat is össze lehet építeni – átugrálva, kerülgetve vagy egyikről a másikra ugrálva – így izgalmas kihívásokat készíthetünk a gyerek számára.
 • Ugróiskola: hagyományos ugróiskolát is készíthetünk, a lerajzolt négyzetek helyett a taposóköröket használva. De akár színkódolt ugróiskolát is építhetünk, ekkor helyezzük egyenes sorba a taposóköröket, és a színek kódolják azt, hogy épp jobb lábbal (pl. piros), bal lábbal (pl. sárga) vagy páros lábbal (pl. zöld vagy kék)  kell ugranunk a következőre.

További játékötletek

 • Számolás gyakorlása: helyezzünk ki minden színből egy taposókört és mindegyikre álljon egy gyermek. A játékvezető mondjon egy kezdő számot (pl. 4) majd dobjon a számos kockával. Az eredményt hozzá kell adnia – fejben számolva – minden gyermeknek a 4-hez. Ezután a játékvezető dobjon a színes kockával, és annak a gyereknek kell hangosan mondania az eredményt, akinek a színét kidobták. Ezután újra a számkockával dobunk és az új számot ismét hozzá kell adni a korábbi eredményhez. Tetszőleges ideig folytathatjuk a játékot.
 • Az előző játékot játszhatjuk kivonás vagy akár szorzás gyakorlására is!

A Ready, Set, Move™ játékszett kellékei kiválóan használhatóak a hétköznapokban is, például ha csoportokra akarjuk osztani az óvodás osztályt, akkor minden gyermek dobhat a színes kockával és abba a csoportba kerül, amelyik színt dobta. Ezután kioszthatjuk a színes csoportoknak szánt óvodai feladatokat.

A mozgásos játék készletet sokoldalú használhatósága miatt kifejezetten ajánljuk óvodáknak, intézményeknek!

Tudtad a Learning Resources-ról?

Az amerikai Learning Resources 1984 óta folyamatosan gyártja a jobbnál jobb játékait, mára az innovatív, egyedi tervezésű fejlesztőjátékok jeles képviselőivé váltak. A Learning Resources különösen nagy hangsúlyt fektet a játékok tervezése során a STEM készségekre (Science, Technology, Engineering, Matematics), így olyan játékok hagyják el a cég gyárait, melyek segítik a gyermekek számolással, mennyiségek értelmezésével, problémamegoldással és logikus gondolkodással kapcsolatos képességeinek fejlődését.

További információk

Méretek26 × 26 × 15 cm
Életkor

3-7 éves kor

Gyártó

Learning Resources

Kategória

Mozgásfejlődést segítő eszközök

Anyagösszetétel

Műanyag

Mozgásos játék óvodásoknak – Learning Resources termékről 3 értékelés

 1. Jóna Gáborné

 2. Győrfi Márta

 3. Mária Stummer

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

EAN: 765023818833Cikkszám: LER1883Termékkategória:Termék cimkék: ,