Barion Pixel Skip to content
melissa & doug játékok

Szeletelhető ételek tárolóval – Melissa & Doug

(1 vásárlói vélemény)

11.490 Ft

Vágd fel az ételeket és tálald a szüleidnek! Majd újra össze is rakhatod őket!

Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Szeletelhető ételek tárolóval

Játékismertető:

A szeletelhető ételek játék egy nagyméretű fa tárolóval érkezik, mely a játék tartója is egyben. Összesen 25 db fából készült elemet találunk a tárolóban. A kés és az alátét natúr, minden más faelem festett. A játék segítségével a vágás képességét lehet fejleszteni, minden étel más tulajdonságokkal bír, így mindent kicsit más technikával is kell vágnunk. Ha készen vagyunk, akkor össze is tudjuk illeszteni őket a tépőzáras felületüknek köszönhetően!

Étellista:

 • dinnye – 4 részes
 • kenyér – 5 részes
 • pirítóskenyér – 3 részes
 • répa – 2 részes
 • paradicsom: 3 részes
 • zöld paprika: 4 részes
 • alma: 2 részes
 • uborka: 4 részes

 

A szeletelhető ételek játék által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásfinommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismeréskoncentrációsoralkotás, sorritmusfantáziafeladattudatkommunikáció

A különböző ételek felvágása a gyermek szem-kéz koordinációját hívja elő. A vágás során a kést ügyes, finom mozdulatokkal a nyílásba kell helyezni, majd a megfelelő erőt kifejtve két részre vágni a tálcán lévő ételt. Ezt lehet folytatni, amíg darabjaira nem vágjuk az összes gyümölcsöt/ételt (sorritmus). A vágás során a gyermeknek folyamatos koncentrációra van szüksége, egyszerre kell megfelelő erővel tartania a kést és figyelnie a mozdulatának az eredményét is. A gyermek elé kirakott összes étel felvágása folyamatos feladattudatot igényel. Az ételek összeillesztése is izgalmas feladat, ekkor a formafelismerésre és színfelismerésre támaszkodva tudja a gyermek összeilleszteni a darabokat, ami néha nem is olyan egyszerű feladat. A vágás és a tépőzáras összeillesztés együttesen remek taktilis élményt biztosít a gyermeknek. A játékkal szerepjátékot is lehet játszani (pl. felszolgálni a felvágott gyümölcsöket a szülőknek), melynek során a kommunikációs képességeit is gyakorolhatja a gyermek.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

Szinte minden fa játékot gyártó márkának van szeletelhető étele. A Melissa & Doug szeletelhető ételei egy nagyszerű választás, a termék kézbe vételekor úgy érzi az ember, hogy megérte az árát. A teljes készlet komoly súllyal bír, rendkívül hasznos, hogy kapunk egy fából készült dobozt, melyben tárolhatjuk az egész játékot. Hosszú használat után sem tapasztaltuk, hogy a tépőzár elhasználódna, de természetesen minimálisat azért veszít az erejéből. Arra érdemes figyelni, hogy nagyobb szennyeződés, hajszál, stb. ne menjen a tépőzáras felületre, mert az gyengíti a tapadást. Egyes elemek összeillesztése nem triviális (pl. uborka vagy a kenyér), így a játék a nagyobb gyerekek számára is kihívás lehet. A vágás egy olyan „felnőttes” dolog, amit szabadon és biztonságosan gyakorolhatnak a gyerekek ezzel a játékkal! Érdemes az alátétet használni a vágás során, mert így amint hozzáér a kés az alátéthez, az a vágás erejétől függően akár jó nagyot koppan is, így a gyermek nem csak vizuális, de auditív módon is visszacsatolást kap, hogy milyen ügyesen felvágta az ételt.

A játékot 3 éves kortól ajánljuk!

 

Tudtad a Melissa & Doug-ról?

Melissa és Doug két valóban létező személy! Ők az alapítói ennek a rendkívül kreatív vállalatnak, mely már több mint 5000 különböző játékot adott a világnak. Történetük Doug apukájának garázsában indult, itt kezdték el gyártani első gyermekjátékaikat, melyek többnyire fából készült kirakók voltak. Ahogy nőtt a vállalkozás, úgy nőtt a család is, s a gyerekek aktív szerepet kaptak a játékok tesztelésében. Mára 6 gyermekes családdá váltak, bár Melissa szerint van egy hetedig gyereke is Doug személyében. Az összes játék a mai napig Melissa kezei alatt készül, a prototípust már egy általa vezetett csapat készíti el, s a gyártás csak alapos tesztelés után kezdődik. A játékportfólió végül kiegészült kreatív szettekkel, alkotást segítő eszközökkel is, mint például színező, rajzoló, matricázó, gyöngyfűző készletek.

Melissa és Doug koncepciója olyan játékok tervezése, melyek a mai túlhajszolt és túlstimulált környezetben lehetőséget teremtenek a gyerekeknek a képzeletük használatára és inspirálják őket, hogy saját maguk fedezzenek fel újabb és újabb lehetőségeket a játékokban.

A Játékpszichológia 100 játék válogatásában és a Kincsesláda kreatív eszközei között szép számmal képviselteti magát a Melissa & Doug márkája, nem véletlenül! Szeretjük benne, hogy versenyképes árakon kínál minőségi, masszív játékokat és eszközöket, melyek mindig kicsit többet nyújtanak, mint amire az ember számít, méretben, részletgazdagságban és funkcióban egyaránt.

 

Ha tetszett a Szeletelhető ételek játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek30 × 28 × 7 cm
Életkor

3-4 éves kor, 4-5 éves kor, 5-6 éves kor

Gyártó

Melissa and Doug

Anyagösszetétel

Fa

Kategória

Szerepjátékok

Szeletelhető ételek tárolóval – Melissa & Doug termékről 1 értékelés

 1. Zátonyi Andrea

  Kicsit nehéz a kosár, de szép intenzív színei vannak

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük