Barion Pixel Skip to content
klein játékok

Orvosi táska játék – Klein

12.990 Ft

Egy minőségi orvosi doboz számtalan hasznos elemmel a német Klein kínálatából!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Orvosi táska játék

Játékismertető:

A Klein dobozos kialakítású készlete egy igazán praktikus játék orvosi táska! A doboz két emeletes, felülre és alulra is pakolhatunk, lezárását pedig a sárga színű elcsúsztatható zárral tudjuk megoldani. A készlet számos orvosi eszközt tartalmaz: sztetoszkóp, fülvizsgáló, injekció, reflexvizsgáló, olló, fogó, hőmérő, csipesz. A vérnyomásmérő elemmel működik (természetesen nem mér valódi vérnyomást), szíja vékony és vastag karra is ráilleszthető. A szettnek része még néhány orvosi lap és egy ragtapasz is, melyet a „sebek” lefedésére használhatunk.

A doboz rendkívül praktikus, könnyen pakolható és kényelmes fogóval is rendelkezik. Mérete: 25 x 20 x 15 cm. A játék a Klein német márkától megszokott magas minőséget nyújtja.

A játékot 3 éves kortól ajánljuk!

 

Az orvosi táska játék által előhívott készségek és képességek:

szem-kéz koordinációbeszédkészséglateralizációszókincstestsémaegyüttműködésempátiafantáziakésleltetéskommunikációönbizalom

Az orvosos szerepjátékok egyedülálló lehetőséget teremtenek a gyermekek empatikus képességeinek gyakorlásához, hiszen el kell tudniuk képzelni, hogy milyen a másik (beteg) helyében lenni. Előtérbe kerülnek a kommunikációs készségek („hol fáj”, „most itt is megvizsgállak”), és az együttműködés is („most ne mozdulj”). A játék számos orvosi eszközt tartalmaz, melyek használata a kéz, az ujjak finom mozgását is igényli és hozzájárul a szem-kéz koordináció trenírozásához, miközben a gyermek szókincse is bővül (eszközök, betegségek nevei). A vizsgálatok során a testséma nagy szerepet kap, tudatosulnak a testrészek és a lateralizáció is gyakorolható („a jobb lábad fáj, mutasd meg hol?”). A játék kihat a propriocepcióra is, a gyermek végtagjai és testhelyzete végig tudatos szinten kell legyen egy vizsgálat alatt („hajlítsd be a bal lábad”, „nézz oldalra”). A betegségek és gyógyítandó problémák elképzeléséhez nélkülözhetetlen a fantázia, a doktori szerep megélése, a gyógyítás maga az önbizalmat erősíti. Bizonyos vizsgálatok segítik a késleltetés („várj, míg megmérem a vérnyomásod”) gyakorlását is.

 

Személyes tapasztalatok az orvosi táskával kapcsolatban:

Az orvosi táska mint játékeszköz nem véletlenül oly népszerű. A szerepjátékok rendkívül fontosak a kisgyermekek fejlődésében, ehhez kínál egy remek készletet ez a teljesnek mondható orvosi szett. Az orvoslátogatások gyakori események a kis bölcsisek, ovisok életében, melyek sokszor félelemmel, szorongással teli alkalmak. Az ott tapasztaltakat segíti feldolgozni a vizsgálatok otthoni, újbóli felidézése és eljátszása, vagy akár egy jövőbeni vizsgálatra is segíthet felkészülni, a ránk váró eseményeket „előre” ismerőssé tenni.

A doboz praktikus kialakítású, tartalma pedig széleskörű szerepjátékra ad lehetőséget, melynek során észrevétlenül fejlődik a gyermek alkalmazkodó képessége. Az orvosi szerepjáték (mint gyógyító, segítő szerep) kiváló lehetőséget biztosít a gyermek erkölcsi fejlődéséhez.

Ha tetszett az Orvosi táska játék leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek25 × 20 × 15 cm
Gyártó

Klein

Kategória

Szerepjátékok

Anyagösszetétel

Műanyag, Papír/Karton

Életkor

3+

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Orvosi táska játék – Klein” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük