Barion Pixel Skip to content
djeco játékok

VoluBasic formabeillesztő fajáték (kör, háromszög, négyzet) – Djeco

4.560 Ft

Egy igazán szépséges formabeillesztő játék az alapvető formákból, állatkákat ábrázolva.


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

VoluBasic formabeillesztő fajáték (kör, háromszög, négyzet)

Játékismertető:

Ez a Djeco Volubasic formabeillesztő játék egy fa alaplapból és 6 darab rá helyezhető fa formából áll. Bal oldalon a négyzet alakú kék elefántot, középen a kör alakú narancssárga színű oroszlánt, jobb oldalon pedig a háromszög alakú sárga halacskát lehet kirakni. Így mind a három állatka két részből áll, egy külső laposabb „üreges” darabból, melyet be kell illeszteni a fa alaplap megfelelő mélyedésébe, és egy magasabb tömör formából, melyet az előző alakzatba kell behelyezni.

A játékot 1-3 éveseknek ajánljuk!

 

A Volubasic formabeillesztő játék által előhívott készségek és képességek:

finommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismerésvizuális észleléslogikarész-egész látásmódfeladattudat

Ezt a Djeco formabeillesztős játékot a szem-kéz koordináció és a formafelismerés fejlesztésére tervezték. Az ‘alakzaton belüli alakzat’ kialakításnak köszönhetően a rész-egész látásmód képességét is munkára hívja, hiszen az egymásba illeszthető faformákból áll össze egy állatka teste. Minden állatka összeillesztése egy mini „problémának” tekinthető, amihez segítségül kell hívni a logikus gondolkodást. A három állat összerakása még a feladattudatot is trenírozza ebben az életkorban. A játékot a legkisebbek számára készítették, akiknél nagyon fontos a vizuális észlelés és a színfelismerés szinte minden játék esetében.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

Egy gyönyörűen megkomponált játék a francia Djecotól, ami semmi mást nem szeretne, csak egy elsőosztályú beillesztős fajáték lenni a legkisebbek számára. Kivitelezése nagyon szép, minőségi anyaghasználat, biztonságos, lekerekített élek és jó fogás jellemzi. A halacska festése kissé absztraktra sikeredett, nehéz lehetett háromszög alakú szavannai állatot (de legalább is emlőst) találni, ezért kissé furcsának tűnik az elefánt és az oroszlán társaságában, de talán ez lehet a legnagyobb kritikánk ezzel a minőségi játékkal szemben.

 

Tudtad a Djecoról?

Djeco egy családi vállalkozás Franciaországban, melynek gyökerei az 1950-es évekre nyúlnak vissza. A cég anyáról fiúra szállt, mely a ’90-es években kapott igazán új lendületet, amikor Frédéric Michel Dalés megtervezett egy sor fejlesztő játékot, melyek formabontóak voltak és egyedi művészi jellegzetességekkel rendelkeztek az akkori játékpiacon. A Djeco azóta is a minőségi, összetéveszthetetlen designnal és esztétikummal rendelkező fejlesztő játékok műhelye, mely a 2000-es években megjelent kézműves készleteivel a kreatív és alkotó időtöltést is forradalmasította.

Neves grafikusok és illusztrátorok tervezik a termékeket, melyeknek sokszor már maga a csomagolása is gondosan tervezett, minőségi alapanyagokból készült, így strapabíró és időtálló is egyben. A Djeco mára meghódította az egész világot, számos országban – köztük hazánkban is – a minőségi, művészi igényességgel megtervezett, magával ragadó szín- és formavilágú játékok védjegyévé vált.

 

Ha tetszett a Volubasic formabeillesztő fajáték játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek22,5 × 9,5 × 3 cm
Gyártó

Djeco

Kategória

Fejlesztő játékok

Anyagösszetétel

Fa

Életkor

1-3 éves kor

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„VoluBasic formabeillesztő fajáték (kör, háromszög, négyzet) – Djeco” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük