Barion Pixel Skip to content
viga játékok

Szortírozó játék doboz – Viga Toys

7.990 Ft

A szortírozó játék doboz sok-sok érdekes, fából készült táblácskát rejt. Itt az ideje alaposan szemügyre venni és szortírozni őket!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Értesítsünk, ha újra elérhető?

Szortírozó játék doboz – Viga Toys

A játék tartalma:

  • 48 db fa táblácska
  • 4 db szortírozó tábla
  • 1 db szortírozó doboz elcsúsztatható tetővel

Játékismertető:

A Viga Toys szortírozó doboza segítségével a gyerekek gyakorolhatják a tárgyak különböző kategóriákba sorolását (pl. formák, állatok, számok), s emellett a szín- és formafelismerést is. A doboz egy praktikus elcsúsztatható tetővel rendelkezik, melyen 6 rés van. Válasszunk egy szortírozó táblát, majd helyezzük a doboz tetején lévő sínbe. A feladatunk, hogy megkeressük a képeken látható táblácskákat és a megfelelő helyre dobjuk be őket.

A játékhoz mellékelt szortírozó táblák kétoldalasak, a 4 darab tábla így 8 játéklehetőséget rejt. Minden tábla egy-egy alapvető kategóriát ölel fel, mint például gyümölcsök, állatok, alakzatok vagy ételek. A táblácskák ötletes módon lettek kialakítva, egyik oldalán a színes képet találjuk, míg másik oldalán ugyanannak a képnek a natúr, színtelen változatát.

A dobozban tárolhatjuk a 4 db szortírozó táblát és a 48 darab táblácskát egyaránt, így a doboz a játék tárolójaként is funkcionál. A doboz mérete: 29,5 cm x 12 cm x 8,3 cm.

A szortírozó játékot 3 éves kortól ajánljuk.

 

A szortírozó játék által előhívott készségek és képességek:

finommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismerésmemóriasoralkotás, sorritmusszókincsfeladattudat

A Viga Toys szortírozó doboza hosszas játékélményt biztosít a gyerekeknek, miközben észrevétlenül fejleszti a kézügyességet és a szem-kéz koordinációt. A 48 ábra nem csak a forma- és színfelismerést trenírozza, de még a szókincs bővülését is elősegíti.

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A 48 táblácskán látható ábrák szép rajzolatúak, az ovis korosztály számára legjellemzőbb szimbólumokat jelenítik meg (pl. vonat, cica, banán, fagyi). Jó ötletnek tartjuk, hogy a táblácskák túloldalán a képek kontúros rajzait helyezték el, így a gyerekek tanulmányozhatják ugyanannak az ábrának a színes és kontúros rajzolatát egyaránt.

A játékkal tudunk memóriajátékot is játszani: egy adott témakörbe tartozó táblácskák közül (pl. ételek) dugjunk el egy darabot és kérjük meg a gyermeket, hogy találja ki, melyik hiányzik.

A teljes játék „végigjátszása” akár hosszabb elfoglaltság is lehet egy ovis számára, hiszen 8 témakör 6 különböző ábráját kell megtalálnia és a helyes lyukba helyeznie. Ugyanezt a játékot tovább nehezíthetjük, ha megfordítjuk az összes táblácskát és a kontúros felükkel játszunk.

Szeretettel ajánljuk a Viga Toys szortírozós játékát ügyes ovisoknak önálló időtöltéshez vagy szülő-gyermek játékhoz egyaránt.

Ha tetszett a Szortírozó játék leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

 

További információk

Méretek29,5 × 8,3 × 12 cm
Életkor

3+

Gyártó

Viga Toys

Kategória

Fejlesztő játékok

Anyagösszetétel

Fa

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Szortírozó játék doboz – Viga Toys” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük