Barion Pixel Skip to content
bambam játékok

Tapintásfejlesztő labdák – 8 darabos szett – BamBam

7.990 Ft

A tapintásfejlesztő labdák különleges szenzoros élményt nyújtanak a babáknak! Biztonságos, károsanyag mentes termék a lengyel BamBamtól!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Tapintásfejlesztő labdák – 8 darabos szett – BamBam

Játékismertető:

A lengyel BamBam által gyártott tapintásfejlesztő játék doboza 8 darab különböző színű, puha, könnyedén nyomkodható labdát rejt.

A tapintásfejlesztő labdák kifejezetten a taktilis érzékelést célozzák a különböző tapintási felületüknek köszönhetően. Minden labda más mintázattal rendelkezik és egyedi érzetet biztosít, mikor kézbe vesszük őket. A terméket 6 hónapos kortól ajánljuk!

A labdák átmérője 6 cm körül változik. A termék doboza 21 x 18 x 6 cm.

A termék károsanyagmentes, ftalátokat nem tartalmaz, megfelel az EN-71 szabványnak.

 

A tapintásfejlesztő labdák által előhívott készségek és képességek:

auditív észleléserőadagolásnagymozgásszem-kéz koordinációszínfelismerésvizuális észlelésmemóriarugalmas gondolkodásegyüttműködés

A szenzoros tapintásfejlesztő labdák nyomkodása (erőadagolás), felfedezése az ujjak okos használatát erősíti, miközben labdajátékokat játszva a nagymozgást és a színfelismerést is bevonhatjuk a játékba (pl. dobd ide nekem a kék labdát). A labdajátékok során a gyermek alapvető együttműködését is trenírozzuk. A szenzoros labdák a taktilis tapasztalatokon túl (mint minden játéklabda) kiválóan fejlesztik a szem-kéz koordinációt! A labdák benyomása a levegő ki-és beáramlásának köszönhetően sziszegő hangot ad, nézegetésük, kézbe véve forgatásuk és vizsgálgatásuk egyszerre ingerli (és ennek megfelelően összeköti) az auditív, a taktilis és vizuális jelfeldolgozást. Mint minden labdajáték, ezek a szenzoros labdák is lehetőséget adnak a nagymozgások fejlődésére.

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A labdák rendkívül jó szenzoros élményt nyújtanak a legkisebbeknek. A BamBam jól eltalálta a színeket és a felületi formákat. A labda puha és egyben kellően masszív is, használata teljesen biztonságos, a gyermek még véletlenül sem tud kiharapni belőle semmilyen darabot.
Végig simíthatjuk a babák ujját a különböző felületű labdákon és megnevezhetjük, milyen tapintásúak (pl. ez tüskés, ez vonalas, ez gödrös).

Nem csak bébijátékként funkcionálnak ezek a labdák, később, a csecsemőkoron túl is érdekesek és hasznosak tudnak lenni a gyerekek számára. Néhány ötlet, mely sokféle készséget/képességet előhív a játék során:

  • gurítsd ide (szem-kéz koordináció, nagymozgás)
  • dobd ide anyának, dobd oda apának (szem-kéz koordináció, erőadagolás, nagymozgás, együttműködés))
  • hozd ide a … színűt (színfelismerés)
  • dobd fel és kapd is el (szem-kéz koordináció, nagymozgás)
  • eldugom valahová, keresd meg (kitartás, rugalmas gondolkodás)
  • egyet eldugtam, vajon melyik színűt? (memória)
  • számoljuk meg hányat látunk? (számolás)
  • eldugtam a takaró alá, nyúlj be és húzd ki a lilát, de ne lessél a takaró alá (memória, tapintás)

Ha tetszett a Szenzoros labdák játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek21 × 18 × 6 cm
Kategória

Bébijátékok

Anyagösszetétel

Műanyag

Gyártó

BamBam

Életkor

6 hónapos kortól

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Tapintásfejlesztő labdák – 8 darabos szett – BamBam” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük