Barion Pixel Skip to content
bloko

Tüskés építőjáték 154 db-os / tüsi építő – Bloko

8.490 Ft

A tüsi építő játék sokaknak ismerős lehet, hiszen már évtizedek óta megtalálható a játékboltok polcain. A francia Bloko által gyártott tüsi változatos elemeivel és magas minőségével optimális választás a gyerekek számára.

Ez egy kifutott termék, helyette a –> Tüskés építőjáték 50 db-os / tüsi építő – Wader <– terméket ajánljuk! 

A termékről többet is megtudhatsz lentebb a „Leírás” részben!

Kategória: Építő játékok
Életkor: 1+ év
Gyártó: Bloko
Cikkszám: BL01


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Tüskés építőjáték 154 db-os / tüsi építő – Bloko

Ez egy kifutott termék, helyette a –> Tüskés építőjáték 50 db-os / tüsi építő – Wader <– terméket ajánljuk! 

Ismertető:

A tüskés építőjáték, vagy becenevén a tüsi építő nem véletlenül népszerű játék már nagyon régóta! A tüsi építőjáték (hasonlóan más építőjátékokhoz) nagyon jó lehetőséget biztosít a gyermeknek a finommozgások gyakorlására, a szem-kéz koordináció fejlődésére. A műanyag elemeken szabályosan elhelyezett tüskék biztosítják, hogy a különböző alakú építődarabok összeszoruljanak. A Bloko által gyártott tüsi 154 darab elemet tartalmaz igen változatos módon, így nemcsak egyszerű, de akár bonyolultabb térbeli építményeket is összerakhatunk belőle.

A terméket francia tervezők álmodták meg, a gyártás pedig Európában zajlik.
A játékot a gyártó már 1 éves kortól ajánlja szülői felügyelet mellett, kisebb (lenyelhető) alkatrészeket nem tartalmaz, mentes a toxikus, allergén anyagoktól.

A tüskés építőjáték által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásfinommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismeréskreativitásrész-egész látásmódszintézisfantáziakitartásönbizalom

A tüskés építőjátékok rendkívül hatékonyak a szem-kéz koordináció és a finommotorikus készségek fejlesztésének segítésében, hiszen az egyes elemeket mindig megfelelően kell forgatni, illeszteni és pontos erőadagolással egymásba nyomni. A színfelismerés is fontos szerepet játszik a játék során, míg a legkisebbek kezébe adva a taktilis érzékelést is ingerli a tüskés elemek végigtapogatása által. Nagyobb építmények (pl. várak) építésénél nagy szükség van a rész-egész látásmódra és a térbeli tájékozódásra egyaránt. Az önállóan létrehozott építmények elkészítése során a gyermek a kreativitását használja, majd játék közben a fantáziájára támaszkodik (pl. királynős, csatás, versenyautós játék). A készlettel hosszú sorokat is lehet alkotni (pl. forma vagy szín szerint vízszintesen) vagy magas tornyokat építeni függőlegesen. Egy-egy forma, alakzat létrehozása komoly kitartást igényelhet, ám minden elkészült alkotás önbizalomnövelő a gyermek számára, melyet büszkén lehet megmutatni a tesónak, szülőnek egyaránt.

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A francia Bloko tüskés játékát azért választottuk a piacon kapható tüsi építőjátékok közül, mert jóval magasabb minőséget biztosít és változatos elemeket tartalmaz a készlet. Forgalomban van 50 és 100 darabos készletük is, a tesztelések során a 150 darabos szett mellett tettük le a voksunkat. Ezzel a készlettel már szinte végtelen építményt tudunk létrehozni, ráadásul két darab tüskés „alaplapot” is kapunk, mely stabil alátétként funkcionálhat az alkotásaink számára. A dobozban egy fiú és egy lány bábu is megtalálható, így szerepjátékra is alkalmas a készlet.

Kisebbek számára már az elemek végigtapogatása is sokféle megtapasztalással jár, remek taktilis élményeket ad nekik a játék.

A Bloko tüsi játékának elemei puhábbak a többi márka tüskés építőjéhez képest, a tüskék vastagabbak, kevésbé „szúrósak”, így minimális az esélye, hogy idővel tüskék törjenek le az elemekből (amit gyakran tapasztaltunk más márka esetén).

A termék egy egyszerű kartondobozban érkezik, az elemek tárolására érdemes egy külön dobozt keresnünk.

A gyártó oldalán található füzet 16 építési ötletet tartalmaz, mely remek inspirációt teremt a játékhoz és egyben egy nagyon jó alapot is ad a megfigyelésen alapuló másolási képesség fejlesztéséhez: tüskés építőjáték ötletek

A gyártó a weboldalán több videót is közzétett, itt egy kisautó elkészítését mutatja lépésenként fél percben:

Ha tetszett a Tüskés építőjáték / tüsi építő leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Életkor

1+

Gyártó

Bloko

Kategória

Építős játékok

Anyagösszetétel

Műanyag

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Tüskés építőjáték 154 db-os / tüsi építő – Bloko” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cikkszám: BL01