Barion Pixel Skip to content
funky garden

Puha szenzoros labda – Funky Garden

(1 vásárlói vélemény)

4.290 Ft

A labda remek tervezésének köszönhetően többféle szenzoros ingert biztosít, elősegíti a kezdődő figyelmi folyamatok, valamint taktilis tapasztalatok gyarapodását.

A játékról többet is megtudhatsz lentebb a „Leírás” részben!

Kategória: Bébijátékok
Életkor: 0-3 év
Gyártó: Funky Garden
Cikkszám: FG-2600


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Puha szenzoros labda – 16 cm

Játékismertető:

A szenzoros játéklabda egy 16 cm átmérőjű, textilből készült puha csörgős labda. Különböző színű, mintázatú és tapintású anyagokból készítették. Egyik oldalán egy virág kapott helyet, melynek szirmaiba zörgőpapírt rejtettek, másik oldalán egy cseresznye formájú csörgő található. Az „egyenlítője” részénél egy-egy lyukat is varrtak a felületébe, így a kisgyerek egyszerre két ujját is bele tudja dugni a labdába. Elhelyeztek rajta egy „fogót” is, melynek segítségével táskaszerűen, könnyen megragadhatja vagy hordozhatja egy kézzel is a gyermek. A fogójánál egy arra alkalmas műanyag babakarika segítségével fel is akaszthatjuk babakocsira, kiságyba. A labda remek tervezésének köszönhetően számos szenzoros ingert biztosít, elősegíti a kezdődő figyelmi folyamatok, valamint taktilis tapasztalatok gyarapodását.

 

A játék által előhívott készségek és képességek:

auditív észlelésnagymozgásszem-kéz koordinációvizuális észlelésegyüttműködés

A labdázás az egyik legjobb szem-kéz koordinációt fejlesztő játék. Előhívja a gyermek térbeli tájékozódási képességeit azáltal, hogy a  vizuális élményeket biztosítja, miközben a gyermek mindig tudja, merre van a labda a körülötte lévő háromdimenziós térben. A labda a cseresznye csörgőnek köszönhetően diszkrét módon csörög minden egyes mozdulatra, mely ezáltal nem csak auditív tapasztalásokat, hanem audiovizuális összehangolást is biztosít a gyermek számára a mozgásos tevékenységekkel együttműködve. A labdázás kiváló együttműködést erősítő játék is egyben, a labda kérésre való átpasszolása, testvérnek, apának vagy anyának dobása remek kooperációs képességgyakorlás.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A Funky Garden szenzoros labdája kitűnő választás „első” labdának! Kézbe véve még felnőtt szemmel is nagynak számít, nem egy tenyérben elférő kis labda, méretének köszönhetően ezért csecsemők számára könnyen megragadható, emellett puha és könnyű. A labda változatos felülete remek taktilis-vizuális ingereket biztosít a babák számára, később pedig kiválóan használható labdadobás gyakorlására vagy akár szobafocizáshoz is, mikor már ügyesen szalad a gyermek. Utazáshoz is magunkkal vihetjük. Tisztítása szappanos, kézmeleg vízzel ajánlott.

Ha tetszett a Puha szenzoros játéklabda leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek16 × 16 × 16 cm
Életkor

0-3 éves kor

Gyártó

Funky Garden

Kategória

Bébijátékok

Anyagösszetétel

Fém, Textil

Puha szenzoros labda – Funky Garden termékről 1 értékelés

  1. Erzsébet

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cikkszám: FG-2600