Barion Pixel Skip to content
miniland játékok

Óriás gyöngykészlet dobozban – 24 db – Miniland Educational

(3 vásárlói vélemény)

8.490 Ft

Illeszd össze az óriás gyöngyöket egy hosszú sorozatot vagy akár nyakláncot formázva!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Óriás gyöngykészlet dobozban – 24 db

Kifutott termék, helyette a –> Matek macik <– fejlesztőjátékot ajánljuk!

A játék tartalma:

 • 24 db műanyag óriás gyöngy
 • 1 db átlátszó tároló doboz csavaros tetővel

 

Játékismertető:

A Miniland óriás gyöngyökkel a legkisebbek gyakorolhatják a tárgyak összeillesztéséhez szükséges mozdulatokat. A tároló 24 db gyöngyöt tartalmaz, 6 féle színben, színenként 4 db különböző mintázattal. Az átlátszó tároló a játék doboza is egyben, mely praktikus csavaros tetőt kapott, amin egy felhajtható fogó könnyíti meg a készlet cipelését. A játékot 2-5 éveseknek ajánljuk!

 

A játék által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásfinommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismerésvizuális észleléssoralkotás, sorritmusfeladattudatkudarctűrésönbizalom

A játék elsődleges célja a szem-kéz koordináció és a finommotorika gyakoroltatása az összeillesztő mozdulat segítségével. A gyermeknek ügyesen össze kell hangolnia a két kezét, csak akkor tudja az egyik gyöngy kiálló karját a másikba illeszteni, ha megfelelő erőadagolással és jó célzó mozdulatokkal közelíti őket egymáshoz. A színenként 4 különböző tapintású gyöngy tapogatása különböző taktilis élményeket biztosít. A színeket a gyermek megnevezheti vagy ha már felismeri őket, kedve szerint variálhatja, olyan sorozatokat készíthet, amilyeneket csak szeretne.

Az összes gyöngy összefűzése vagy akár egy ismétlődő színekből álló nyaklánc elkészítése a kisgyermekek kezdődő feladattudatát is erősíti, miközben a sikertelen próbálkozások és a gyöngysor esetleges szétesése a kudarctűrés képességét hívja elő. Az egész játék egy kiváló vizuális élményt nyújt összekapcsolva a taktilis tapasztalatok bővítésével, a gyöngyök minden egyes összepattintása apró sikerélménnyel ér fel, mely kifejezetten motiváló hatású a 2-3 éves korosztályban és hozzájárul az önbizalom épüléséhez.

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

Jó pár kicsiknek készült összepattintós játék kipróbálása után került be a Miniland óriás gyöngykészlete a 100 játék közé. Ennél a játéknál a legfontosabb, hogy a gyártó eltalálja a műanyag gyöngyök keménységi szintjét. Ha túl kemény a játék, akkor az elemek összepattintása nehezen megy a kisebbeknek, ha túl puha, akkor pedig használhatatlan az állandóan széteső gyöngysor miatt. A Miniland nagyon jól eltalálta azt a műanyag sűrűséget, amivel ilyen játékot gyártani érdemes. A gyöngyöket az 1-3 éves gyerekek számára éppen ideális erővel kell összepattintani. A játék titka abban rejlik, hogy minden egyes összeillesztés felér egy kisebb sikerélménnyel, így biztosítva a hosszú távú játékélményt.

A gyöngykészlet egyszerűsége ellenére, illetőleg talán pont emiatt azok közé a játékok közé tartozik, melyet sokszor levesz a gyermek a polcról és szívesen játszik vele, mert megnyugtatja, kikapcsolja, sikerélményt ad neki. Pusztán a gyöngyök ki-be pakolása is élvezetes tud lenni számára a játékhoz tartozó nagyon praktikus tárolódoboz miatt. Bár a gyöngyök nagyon jó minőségűek, idővel az összeillesztésnél a kis lyuk veszíthet az erejéből és pár év használat után a gyöngyök már könnyűszerrel összeilleszthetők illetőleg könnyebben szét is tudnak esni.

 

További tippek:

 • a színfelismerés gyakorlására is kiváló
 • ha nyakláncot vagy fejdíszt készítettünk a gyöngysorból, megdicsérve biztathatjuk, hogy nézze meg magát a tükörben a gyermek, ezzel erősítve a sikerélményt és a gyermek éntudatát
 • ha fejdíszt készítünk belőle, egyensúlyozhat vele (például sétáljon úgy, hogy ne essen le a gyöngysor a fejéről)
 • ha véletlenül rálépünk egyre és benyomódik, semmi pánik, egy felnőtt ki tudja igazítani eredeti formájára a gyöngy gömböket

Ha tetszett az Óriás gyöngykészlet játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek18 × 18 × 18 cm
Gyártó

Miniland Educational

Kategória

Fejlesztő játékok

Anyagösszetétel

Műanyag

Életkor

2-5 éves kor

Óriás gyöngykészlet dobozban – 24 db – Miniland Educational termékről 3 értékelés

 1. Szakterné Lukács Anita

 2. F. Ági

  szuper játék 🙂

 3. Dávid

  Nagyon jó!

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

EAN: 8413082273613Cikkszám: ML01