Barion Pixel Skip to content
lego logo

Lego Classic közepes méretű kreatív építőkészlet – Lego 10696

9.990 Ft

Egyetlen játékáruházból sem hiányozhat a Lego! A jatekpszichologia.hu szerint az egyik legjobb kreatív szett a gyártótól.

A játékról többet is megtudhatsz lentebb a „Leírás” részben!

Kategória: Építős játékok
Életkor: 4+
Gyártó: Lego
Cikkszám: LE01


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Lego Classic közepes méretű kreatív építőkészlet

Lego 10696 játékismertető:

A Lego közepes méretű kreatív építőkészlete egy szuper ár/érték arányú választás a megszámlálhatatlan Lego variáns között. Összesen 484 építőelemet tartalmaz, mely már olyan mennyiség, ha néhány elkészült építményt a gyermek kirak a szobájába dísznek, még akkor is bőven maradhat legóelem újabb alkotások építéséhez. A Lego Classic 10696 nem tematikus legó, inkább kiegyensúlyozott módon tartalmaz mindenféle jót, ami az építéshez kell: átlátszó darabok, kerekek, ablakok, tengelyek, speciális formák és sok-sok hagyományos építőelem.

A 484 darab elem egy nagy sárga Lego dobozba lett elhelyezve, mely egy igazán praktikus tárolója a készletnek!

 

A Lego 10696 játék által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásfinommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismeréskoncentrációkreativitáslogikarész-egész látásmódsoralkotás, sorritmusstratégiafantáziakitartásönbizalom

A Lego az egyik legjobb finommotorika fejlesztő játék, az elemek összeillesztése ügyes szem-kéz koordinációt és helyes erőadagolást igényel. A gyermek a formafelismerés és a színfelismerés képességét használja az éppen következő legóelem kiválasztásához, miközben pásztázza a rendelkezésre álló legóhalmazt. A háromdimenziós építmények készítése organikus módon segíti a térbeli látásmód fejlődését. Saját építmények készítésénél a gyermek a képzelőerejét használva a kreativitására támaszkodik és nagy szerepet kap a stratégia, mely kezdetben még nem biztos, hogy jelen van, a véletlenszerű egymásra építgetésekből idővel azonban egyre tudatosabban, tervszerűen, funkcióhoz igazodó egyre bonyolultabb építmények születnek és nem pedig fordítva.

Ha építési leírás segítségével rak össze egy építményt, akkor szüksége van a gyermeknek a megfigyelő képességére is. Minél bonyolultabb egy legóépítmény, annál fejlettebb rész-egész látásmódot igényel az elkészítése a gyermektől, miközben folyamatos koncentrációt követel meg tőle a leírás alapján követni a lépéseket. Hibázás esetén logikus gondolkodásra van szüksége ahhoz, hogy rájöjjön, hol rontotta el, s hogyan kell kijavítania az építményt.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A Lego talán minden gyerekszobában megtalálható játék, nem véletlenül, egy zseniális találmány, melynek számos fejlesztő hatása ismert: azon túl, hogy az egyik legjobb finommotorikus készségeket és szem-kéz koordinációt fejlesztő játék, hatással van a képzelőerőre, segíti a térlátást, a stratégiai érzéket, miközben kitartásra, türelemre tanítja a gyermeket.

Felnőttek számára is az egyik legkedveltebb játék a legó, szülő és gyermek is együtt tud játszani, közösen építeni, az idősebbek tudnak segíteni a kisebbeknek, miközben magabiztosságot ad a gyermeknek, így remek önbizalomnövelő játék is egyben.

A Lego 10696-os közepes építőkészlete egy remek összeállítás, mely elegendően nagy ahhoz, hogy több építményt is elkészíthessünk belőle. A lentebb található linken számos ötlet tölthető le hozzá. A legózás során megszerzett ismeretek, összefüggések a későbbiekben más területeken is megmutatkozhatnak és elősegíthetik az absztrakt gondolkodás fejlődését is.

A Lego 10696 közepes méretű kreatív építő készlethez kiegészítőként ajánljuk a Lego 10700 alaplapot, mely nagyszerű alapot biztosít az építmények számára:

lego alaplap zöld 10700

Ha még nem volt klasszikus méretű legója a gyermeknek (csak Duplója), érdemes lehet egy tematikus változattal kezdeni (pl. Star Wars, Friends, stb.), s ezen keresztül megismerkednie a szabálykönyvből való építkezéssel. Az itt megszerzett tudás és tapasztalat adhatja a kreatív legó szettekhez azt a kompetenciát, amivel már a fantáziáját felhasználva önmaga is képes kreatív, önálló módon új épületeket, figurákat, tárgyakat létrehozni.

Letölthető építési ötletek a készlethez a Lego honlapjáról:

https://www.lego.com/hu-hu/product/lego-medium-creative-brick-box-10696

Ha tetszett a Lego 10696 játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, ahol a koncepciónk leírását találod!

További információk

Méretek35 × 18 × 17 cm
Cikkszám

LE01

Életkor

4+

Gyártó

Lego

Anyagösszetétel

Műanyag

Kategória

Építős játékok

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Lego Classic közepes méretű kreatív építőkészlet – Lego 10696” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cikkszám: LE01