Barion Pixel Skip to content
magni

Ki nevet a végén társasjáték – Magni

(1 vásárlói vélemény)

3.990 Ft

A jól ismert Ki nevet a végén társasjáték, mely világszerte számtalan otthonban megtalálható a játékpolcon.

Ezt a játékot már nem forgalmazzuk, kérjük, nézz szét a többi Retro játékunk között!

A termékről többet is megtudhatsz lentebb a „Leírás” részben!

Kategória: Retro játékok
Életkor: 3+ év
Gyártó: Magni
Cikkszám: MG1861


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Ki nevet a végén társasjáték

Ezt a játékot már nem forgalmazzuk, kérjük, nézz szét a többi Retro játékunk között!

Ismertető:

A Ki nevet a végén talán a legismertebb táblás társasjáték a világon. A dán minőségi játékokat gyártó Magni által készített Ki nevet a végén egy igazi retro formavilágú társasjáték. A tábla grafikája, a bábuk kivitelezése mind-mind a régi időket idézi. Amikor kibontjuk a játékot és kinyitjuk a félbe hajtott táblát, a kartonpapír halk recsegése ismerős retro érzés lehet a mostani szülőknek, nagyszülőknek.

A játék valószínűleg a távol-keletről származik, Magyarországon a „Ki nevet a végén” a legismertebb elnevezése, angolszász területen „Ludo” néven terjedt el.

 

A Ki nevet a végén társasjáték szabályai:

A játékot 2-4 fő játszhatja egyszerre, minden játékosnak 4 bábuja van, melyet kezdéskor a pályán kívül kijelölt helyre kell helyezni. A játék célja, hogy minél gyorsabban eljuttassuk a négy bábunkat körbe a pályán a saját színünk által kijelölt célterületre. A bábuk indítására az eredeti szabály szerint 6-os dobással van lehetőség, ekkor a bábut a saját színű start mezőre kell helyezni, ilyenkor a játékos még egyszer dobhat, s annyit léphet, amennyit a kocka mutat. Az indulást lehet egyszerűsíteni oly módon, hogy bármilyen dobással indulhat a játékos, nem csak 6-os dobásával.

Ha egy játékosnak több bábuja van már a pályán, akkor eldöntheti, melyikkel lép. A bábuk átugorhatják egymást, de az átugrott mező is beleszámít a lépésbe. Ha egy bábu körbeért a pályán, akkor befordulhat a játékos saját színű célútjára. Amint ideért, az a bábu már nem léphet többet. Alapszabály a játékban, hogy egy mezőn csak egyetlen bábu tartózkodhat, ha egy játékos olyan helyzetbe kerül, hogy a dobásával két saját figurája kerülne egy mezőre (és nincs más bábuja sem, ami léphetne), akkor a játékos egyszerűen nem lép és a következő játékos jön. Ebből az is következik, hogy a célterületen a szabályok szerint „pontos” érkezésre van szükség, azaz a következő bábukkal már csak akkor lehet belépni a célterületre, ha éppen üres helyre érkezik a bábu. Természetesen a célba érkezésnél is lehet könnyíteni a szabályokon, például úgy, hogy már célterületen lévő bábuval is lehet még lépni előre, amíg van szabad mező a bábu előtt.

A játék legizgalmasabb momentuma, amikor egy játékos olyan mezőre léphet, ahol egy másik játékos bábuja áll. Ilyenkor az ellenfél bábuja kiüthető, amit a pályán kívüli eredeti várakozó helyre kell visszahelyezni. A célterületen tartózkodó bábuk természetesen már nem üthetőek ki.

A játékot úgy is játszhatjuk, hogy 6-os dobásnál újra dobhat a játékos és még egyszer léphet.

 

További információk

Méretek16,5 × 5,5 × 4 cm
Életkor

3+

Gyártó

Magni

Kategória

Retro játékok

Anyagösszetétel

Fa, Papír/Karton

Ki nevet a végén társasjáték – Magni termékről 1 értékelés

  1. Henriett

    Igazi retró társasjáték. Direkt ilyet kerestem. Szuper.
    A plusz kis ajándék nagyon kedves gesztus volt, köszönöm.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cikkszám: MG1861