Barion Pixel Skip to content
melissa & doug játékok

Fűzős játék – Melissa & Doug

(3 vásárlói vélemény)

4.990 Ft

Készségfejlesztő fűzős játék 5 kedves állatkával! Kiváló finommotorika fejlesztő játék!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Fűzős készségfejlesztő játék

Kifutott termék, sajnos már nem forgalmazzuk!

 

Játékismertető:

A fűzős játék fából készült dobozában a belső elválasztó jobb oldalán 5 darab kartonfigurát találunk, bal oldalán pedig 5 darab cipőfűzőt. Az öt állatka körvonalának (ahol a fűzéshez szükséges lyukakat találjuk) külön színei vannak:

  • boci – kék
  • kakas – sárga
  • bárány – piros
  • szamár – zöld
  • kismalac – lila

Az öt cipőfűzőnek is rendre ezek a színei, így lényegében minden állatkának van saját színnel ellátott fűzője. A gyermek feladata, hogy végigfűzze a fűzőt a kartonlap oldalán, ezzel gyakorolva a finommotorikus készségeket kívánó fűzés technikáját.

 

A fűzős játék által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásfinommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismeréskoncentrációfeladattudatkitartásönbizalom

A fűzés az egyik legjobb technika a finommotorikus készségek előhívására, gyakorlására. Az ismétlődő apró mozdulatok precíz erőadagolást és folyamatos szem-két koordinációt kívánnak meg. Az állatka végig fűzése során a gyermek folyamatos taktilis ingerekhez jut. Egy teljes fűzés komoly összpontosítást, koncentrációt igényel, hiszen ügyességtől függően akár időben is sokáig tarthat, miközben a gyermeket a feladattudata tartja benne a munkában. A kitartás meghozza a gyümölcsét, egy megfűzött állatka hozzájárul az önbizalom erősödéséhez, büszkén lehet mutogatni a szülőknek és begyűjteni a dicséreteket! Nemcsak a fűzés maga, hanem a cipőfűzők eltávolítása, lyukról lyukra történő kihúzogatása is megdolgoztatja a már említett készségeket és képességeket!

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A Melissa & Doug fűzős játéka nagyon jó ár/érték aránnyal rendelkezik, a kis fadoboz pedig remek tartója a játéknak. Az állatkák kedvesen illusztráltak, kellően méretesek a kis kezeknek, különösen jó elgondolás a színek megjelenése a körvonalak mentén. A fűzők (gyakorlatilag színes cipőfűzők) jó minőségűek, kellően vastagok, nem foszlanak hosszabb használat során sem, és az állatka formájú kartonlapok is elég kemények, strapabíróak. Tökéletes elfoglaltság a finommotorikus készségek és a szem-kéz koordináció játékos fejlesztésére, a koncentráló képesség növelésére. Remek kikapcsolódás szülőknek is megfűzni egy-egy állatkát a gyermekkel közösen.

 

Tudtad a Melissa & Doug-ról?

Melissa és Doug két valóban létező személy! Ők az alapítói ennek a rendkívül kreatív vállalatnak, mely már több mint 5000 különböző játékot adott a világnak. Történetük Doug apukájának garázsában indult, itt kezdték el gyártani első gyermekjátékaikat, melyek többnyire fából készült kirakók voltak. Ahogy nőtt a vállalkozás, úgy nőtt a család is, s a gyerekek aktív szerepet kaptak a játékok tesztelésében. Mára 6 gyermekes családdá váltak, bár Melissa szerint van egy hetedig gyereke is Doug személyében. Az összes játék a mai napig Melissa kezei alatt készül, a prototípust már egy általa vezetett csapat készíti el, s a gyártás csak alapos tesztelés után kezdődik. A játékportfólió végül kiegészült kreatív szettekkel, alkotást segítő eszközökkel is, mint például színező, rajzoló, matricázó, gyöngyfűző készletek.

Melissa és Doug koncepciója olyan játékok tervezése, melyek a mai túlhajszolt és túlstimulált környezetben lehetőséget teremtenek a gyerekeknek a képzeletük használatára és inspirálják őket, hogy saját maguk fedezzenek fel újabb és újabb lehetőségeket a játékokban.

A Játékpszichológia 100 játék válogatásában és a Kincsesláda kreatív eszközei között szép számmal képviselteti magát a Melissa & Doug márkája, nem véletlenül! Szeretjük benne, hogy versenyképes árakon kínál minőségi, masszív játékokat és eszközöket, melyek mindig kicsit többet nyújtanak, mint amire az ember számít, méretben, részletgazdagságban és funkcióban egyaránt.

 

Ha tetszett a Fűzős készségfejlesztő készlet játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek21 × 17 × 3 cm
Életkor

3+

Gyártó

Melissa and Doug

Anyagösszetétel

Fa, Papír/Karton, Textil

Kategória

Fejlesztő játékok

Fűzős játék – Melissa & Doug termékről 3 értékelés

  1. Anonim

  2. Anikó N.

    Szuper finommotorika fejlesztő!

  3. Névtelen

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük