Barion Pixel Skip to content
kskids játékok

Fürdős körhinta játék kacsákkal – K’s Kids

(3 vásárlói vélemény)

8.990 Ft

Kiváló játék a pancsoláshoz! Töltsd meg vízzel a körhintát és magától elindul körbe-körbe!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Kifutott termék, kérjük, nézz szét a többi –> Bébijátékunk <– között!

Fürdős körhinta játék kacsákkal

A játék tartalma:

 • 1 db sárga körhinta, rárakható lila beöntőnyílással
 • 1 db kacsa formájú kancsó
 • 3 db különböző színű gumikacsa
 • 3 db különböző színű műanyag forma (kör, háromszög, négyzet)

Játékismertető:

A körhinta játék vízben, fürdőkádban való játékra lett kitalálva. A három kacsát és a három alakzatot a körhinta peremére lehet helyezni, mindegyik elemet a megfelelő helyre. Ezután a hinta közepébe a kancsóval vizet lehet tölteni, melynek hatására a körhinta (a belső vízelvezetésnek köszönhetően) elkezd forogni az óramutató járásának megfelelően. A játékot 1-4 éves kor között ajánljuk!

 

A fürdős játék által előhívott készségek és képességek:

auditív észleléserőadagolásfinommotorikanagymozgásszem-kéz koordinációszínfelismerésvizuális észlelés

A fürdőjátékok mindig sokféle tapasztalással szolgálnak a kisgyermekek számára. A K’s Kids körhinta játék jellegéből adódóan egyszerre von be auditív (vízcsobogás, öntés, pancsolás), taktilis (puha gumikacsa, kemény műanyag forma) és vizuális ingereket a gyermek számára. A körhinta felpakolása és vízzel megtöltése egy finommotorikai és erőadagolási feladat, melyet minél többször csinál a gyermek, annál rutinosabban tudja véghez vinni, és annál sikeresebben tud számára igazán jól bepörögni a körhinta a víz felszínén. Mindehhez ügyes szem-kéz koordinációra van szükség. A hinta körkörös mozgása indikálja a térbeli látásmód fejlődését is, csakúgy mint a körhinta közepére célzás a kis kancsóval, amikor meg akarja a gyermek tölteni a vizes tartályt. Minden játékelemnek megvan a maga helye a körhintán, külön a kacsáknak és mindhárom formának is, így a játék alkalmas a különböző formák felismerése mellett azok megfelelő helyre történő beillesztésére is. Az öntőkacsa forgó lapátkáit többféle módon is mozgásba lehet hozni, például csobogó víz alá lehet tartani vagy kézzel felpörgetni. Bárhogyan is kerül mozgásba, a gyermek számára izgalmas vizuális ingerek a figyelmet fókuszáltatják, ezzel trenírozva a kezdeti megfigyelő képességet.

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

Az ötletes, fizikai áramlástörvényeket kihasználó tervezés eredménye, hogy a játék elem/akkumulátor használata nélkül képes mozgásba lendülni. (Az elemes fürdőjátékok használata jóval körülményesebb, hiszen minden használat után tisztára kell törölni őket, jobban kell rájuk vigyázni.) Kisebbeknek (2 év alatt) eleinte nehéz lehet a körhinta tartályát feltölteni, gyakran mellé folyik majd a víz, de idővel belejönnek és rutinossá válik a mozdulatsor. A körhinta lila tetejét levéve nagyobb nyílása lesz a beöntő résznek, így könnyebbé tudjuk tenni a tartály feltöltését. A három kacsa és a kancsó önmagukban is teljes értékű fürdőjátékok, csupán azokkal is jól el tud játszani egy kisgyerek. A három különböző színű kacsával és formával lehet formafelismerést vagy színfelismerés gyakorlását is játszani („pl. dobd a habok közé a kék kacsát”). A körhinta mozgását három évesnél idősebb gyerekek már saját maguk is képesek előidézni ügyes csuklómozdulattal. Egy kis gyakorlás után igazán nagy sebességgel képes lehet felpörgetni a hintát, mely utána hosszú másodpercekig forogni fog a víz tetején. Egy kézzel és két kézzel is, s akár oda-vissza irányba is lehet próbálkozni.

A sokféle játékelemnek és lehetőségnek köszönhetően a K’s Kids fürdős játéka mindig valami újat tartogat a gyermek számára, sokáig izgalmas darabja lehet a fürdőszobai játékoknak.

 

Fontos tippek:

 • használat után a körhintából nem lehet minden vizet kifolyatni, egy kevés mindenképpen marad a belsejében, de ez semmilyen problémát nem okoz, nem gombásodik tőle a termék
 • minden használat után nyomjuk ki a vizet a kacsákból, hogy minél tovább higiénikus játékszerei lehessenek a fürdőszobának

 

Tudtad a K’s Kids márkáról?

A K’s Kids több mint 20 éve elkötelezett gyártója a csecsemő és kisbaba játékoknak. Termékeik szinte kizárólag a 0-3 korosztály számára készülnek, s már több mint 100 nemzetközi díjat zsebeltek be. A tervezők nagy hangsúlyt fektetnek a különböző készségek fejlesztésére, játékaikhoz részletes tájékoztatót készítenek, melyek bemutatják azok fejlesztő hatásait korosztályokra bontva. A K’s Kids tudatosan úgy tervezi az egyes játékait, hogy azok egyszerre több életkort is lefedjenek, egy-egy játék a gyermek fejlődése során többször is előtérbe kerülhet, rendszerint babakortól kezdve a gyermek 3 éves koráig. A gyártó kiemelkedő szakértelemmel rendelkezik a textil, puha játékok tervezésében, melyek kifejezetten optimálisak a három évnél fiatalabb korosztály számára.

 

Ha tetszett az Fürdős körhinta játék kacsákkal játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

 

Rövid termékvideó a gyártótól:

További információk

Méretek19 × 19 × 14 cm
Gyártó

K's Kids

Kategória

Bébijátékok

Anyagösszetétel

Gumi, Műanyag

Életkor

1-4 éves kor

Fürdős körhinta játék kacsákkal – K’s Kids termékről 3 értékelés

 1. Kis Gyuláné

  Nagy örömet okoztam vele az unokámnak! Különösen örülök annak, hogy fejleszti a szem kéz koordinációt, segít megismerni a színeket, formákat, fejleszti a motorikus tevékenységet! Köszönet érte!

 2. Eszter

  1 hete csak ezzel játszik esténként a 17 hónapos kisfiunk. Nagyon ötletes, színes, minőségi műanyagból készült termék. Egyetlen egy hátránya van, hogy teljesen nem rázható ki a víz az aljáról, ennek ellenére penészedést, büdösödést nem tapasztaltunk. Ha a gyermeked szeret fürdeni, mindenképp érdemes beruházni rá, tényleg hosszú távú befektetésnek gondolom ezért az árért.

 3. Németh István

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cikkszám: KS03