Barion Pixel Skip to content
fakopáncs játékok

Fa kereplő játékhangszer – Fakopáncs

(1 vásárlói vélemény)

1.250 Ft

A fa kereplő játékhangszer a népi játékok egyik legjellegzetesebb példánya. Webáruházunkban háromféle kereplőt is kínálunk: cicás, oroszlános és elefántos!

A termékről többet is megtudhatsz lentebb a „Leírás” részben!

Kategória: Retro játékok
Életkor: 3+ év
Gyártó: Fakopáncs
Cikkszám: FK3525-B / FK3525-D / FK3525-A


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Kifutott termék, nézz szét a többi –> Retro játékunk <– között!

Fa kereplő játékhangszer

Ismertető:

A fa kereplő egy mechanikus módon működő idiofon hangszer, melyet a kezünkkel fogva kell ügyesen pörgetni a saját tengelye körül. Többféle módon működő kereplő is létezik, webáruházunkban az úgynevezett bordás kereplőt árusítjuk, melyben egy műanyag lapka fának csapódása kelti a kereplő hangot. Ez a kereplő nem felnőtt hangszer, így a csattogás nem olyan éles, mint amikor a borda is fából készül, így bátran ajánljuk gyerekeknek már három éves kortól. Lakáson belül is használható, nem olyan hangos, mint a nagyméretű fa kereplők!

A kereplőket általában gyerekjátékként, riasztó hangszerként (szőlőéréskor a madarak elriasztására), jelzőeszközként illetve rituális vagy zenei eszközként használták a múltban. A fa kereplő a magyar néphagyományban és egyházi tradícióban is jelen van. Hagyományos magyar elnevezései a kereplő névváltozataiként: kerepélő, kerepelő, kereplyő, kereplye, kerepű, kerep és kelep.

Kérjük, válassz a háromféle kereplő közül a fenti legördülő menüből: cicás, oroszlános vagy elefántos díszítés.

Tudtad a Fakopáncsról?

A Fakopáncs több mint 3 évtizede, 1990-ben indult egyszemélyes vállalkozásként és elsőként igyekezett kielégíteni hazánkban a fajátékok iránt mutatkozó egyre nagyobb igényt. Kiváló ár/érték arányú és a gyakran régi időket idéző játékaik gyorsan belopták magukat a magyar lakosság szívébe. A Fakopáncs játékok nagymértékben hozzájárultak a fajátékok magyarországi népszerűsödéséhez és a készségfejlesztő játékok iránti igény erősödéséhez.

További információk

Méretek15 × 15 cm
Életkor

3+

Gyártó

Fakopáncs

Kategória

Retro játékok

Anyagösszetétel

Fa, Műanyag

Fa kereplő játékhangszer – Fakopáncs termékről 1 értékelés

  1. Petra

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cikkszám: