Barion Pixel Skip to content

Fa formabedobó játék – Wonderworld

(1 vásárlói vélemény)

4.990 Ft

A természetes alapanyagokból készült fejlesztő játékok egyik nagyszerű példánya egy kis apró trükkel megspékelve!

A játékról többet is megtudhatsz lentebb a „Leírás” részben!

Kategória: Fejlesztő játékok
Életkor: 1-3 év
Gyártó: Wonderworld
Cikkszám: FK4355


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Fa formabedobó játék

A játék tartalma:

  • 1 db formabedobó doboz
  • 1 db doboztető
  • 6 db különböző színű és formájú fa bedobó elem

 

Játékismertető:

A fából készült formabedobó játék dobozába kell a megfelelő helyre bedobnia a gyermeknek a színes térbeli alakzatokat. A fadoboz a játék tartója is egyben, így a külső kartondobozra valójában nincs is szükségünk. A formabedobó doboz teteje levehető és tetszőleges irányba visszahelyezhető, ezzel kissé nehezítve az újabb próbálkozásokat.

 

A fa formabedobó játék által előhívott készségek és képességek:

auditív észleléserőadagolásfinommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismeréskoncentrációlogikaszintézisfeladattudatönbizalom

A játékot kifejezetten a formafelismerés fejlesztésére tervezték, mely során a gyermeknek az alapvető logikai, következtető képességeit is használnia kell. Kisgyermek esetén a különböző formák kézbevétele taktilis ingerekkel szolgál, mely formákat ügyes finommotorikával és szem-kéz koordinációval kell a helyükre illesztenie. Színek felismerését is gyakorolhatjuk, ha a forma színe alapján kérjük meg a gyermeket a feladat elvégzésére (pl. most dobd be a sárga színűt). A formák helyes beillesztése az ujjak finom erőadagolását igényli, ugyanakkor a térbeli látásmódra is szükség van, a helyes beillesztéshez nem elég a síkbeli formafelismerés. A kockák dobozba ejtése hangos koppanással jár, mely az auditív ingert összeköti a vizuálissal (pl. ezt a formát bedobom ilyen erővel, akkor az ilyen hangosan koppan).

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

Sok formabedobót leteszteltünk számos gyártótól, mire kiválasztottuk a Wonderworld játékát. Több itthon kapható formabedobóval is az volt a problémánk, hogy egyszerűen balesetveszélyesek az éles kialakításuk miatt, mind a formabedobó, mind pedig a formák szintjén, ami azért is lényeges, hiszen a formabedobós játékok többnyire a 3 év alatti korosztálynak szólnak, ezért különösen fontos a biztonságos kialakításuk. A Wonderworld formabedobós játékán az élek kialakítása szépen csiszolt és eldolgozott, még ha véletlenül ráesne a gyermek a dobozra, akkor is minimális a sérülés esélye. A dobozt nagyon jó kézbe venni, érezni, minőségi fa termékről van szó. A tervezők ráadásul megemelték a doboz alját oly módon, hogy ha bedobunk egy formát, akkor az minden esetben előre (felénk) csúszik. Ez azért fontos, mert ha a gyermek a tőle távolabb lévő (felső sor) formáit dobja be először, utána már nem tudja a magához közelebbi (alsó sor) formákat bedobni, ugyanis pont oda csúsznak a hátsó sorba bedobottak. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a formabedobó teteje bármilyen irányban visszarakható, akkor könnyen belátható, hogy egy 2-3 éves gyermeknek komoly koncentrációra van szüksége, hogy megoldja a formák bedobását. Mind a hat forma behelyezése (4 fölül, 1-1 oldalt) pedig a kezdődő feladattudatot erősíti a gyermekben. Ha már ügyes és nem okoz neki túl nagy kihívást a játék, akkor tovább bonyolíthatjuk, ha a dobozt a lejtős felével ellentétesen rakjuk a gyermek elé, így nem felé, hanem tőle elfelé csúsznak a formák a bedobás után. Ez a csavar a játék során eddig megtanult dolgok átgondolását, hasznosítását hívja elő (szintézis).

Mint minden természetes fa játék – a tartós használat során – ez a játék is kopik. A természetes festésnek köszönhetően azonban nem pattogzik le róla a festék, csupán kopások formájában mutatkozik az intenzívebb használat. A festéshez használt színek növényekből kivont természetes pigmentanyagok (pl. a sárga szín sárgarépából, a vörös hibiszkuszból van). A kopások hozzátartoznak a fa játékok természetes tulajdonságaihoz, ezért is szeretjük őket olyanoknak, amilyenek!

 

További információk:

  • a termékhez felhasznált fa fenntartható gazdálkodásból származik
  • a gyártó minden egyes kivágott fa után kettő újat ültet

Ha tetszett a Fa formabedobó doboz játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

 

Rövid videó a gyártótól (1 perc 3 másodpercnél kezdődik a formabedobó játék bemutatója):

További információk

Méretek15 × 15 × 9 cm
Életkor

1-2 éves kor, 2-3 éves kor

Gyártó

Wonderworld

Kategória

Fejlesztő játékok

Anyagösszetétel

Fa

Fa formabedobó játék – Wonderworld termékről 1 értékelés

  1. Hajnalka

    Szép kidolgozàs, lekerekített élek. Remélem kksfiamnak is tetszeni fog.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cikkszám: FK4355