Barion Pixel Skip to content
tooky toy

Fa építőkocka készlet – 70 darabos színes és natúr – Tooky Toy

(2 vásárlói vélemény)

7.490 Ft

Sokféle elemből álló színes, számokkal és betűkkel is ellátott kaucsukfából készült építőkészlet egy remek tároló dobozban!

Ez egy kifutott termék, helyette a nagyobb kiszerelésű –> Fa építőkocka készlet – 100 darabos színes és natúr <– terméket ajánljuk! 

Kategória: Építős játékok
Életkor: 1+
Gyártó: Tooky Toy
Cikkszám: TT04


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Fa építőkocka készlet – 70 darabos színes és natúr

Ez egy kifutott termék, helyette a nagyobb kiszerelésű –> Fa építőkocka készlet – 100 darabos színes és natúr <– terméket ajánljuk! 

Játékismertető:

A Tooky Toy 70 darabos fa építőkocka készlete egy kemény kartonvödörben érkezik, melynek praktikus textil fogója és műanyag teteje van. Belseje 70 darab fa építőt rejt, natúr és színes elemeket egyaránt. Összesen nyolcféle színű festéssel (kék, zöld, lila, rózsaszín, piros, citromsárga, narancssárga, világos natúr) és kilenc féle formával (kocka, kis henger, nagy henger, kis téglatest, nagy téglatest, hosszú téglatest, híd, kicsi háztető, nagy háztető, félkör, vastag téglatest) találkozhatunk. A készlet bizonyos elemei különböző festéseket is kaptak: a kis téglalapokon az angol ábécé 26 betűjét találjuk illetve a matematikai műveleteket, míg a kockákon a számokat 0-tól 9-ig. A dobozban lapul egy 12 oldalas ötletfüzet is, mely számos térbeli építmény elkészítéséhez nyújt segítséget.

 

A fa építőjáték által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásfinommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismeréskreativitásrész-egész látásmódsoralkotás, sorritmusszámfogalomszámolásegyüttműködésfantáziakitartásönbizalom

A fa építőjátékok rendkívül hatékonyak a szem-kéz koordináció és a finommotorikus készségek fejlesztésének segítésében, hiszen az egyes elemeket mindig megfelelően kell forgatni, illeszteni és pontos erőadagolással a helyére engedni. A színfelismerés elengedhetetlen a játék során, míg a legkisebbek kezébe adva a taktilis érzékelést is ingerli, miközben a kisgyerek végigtapogatja az adott formát. Nagyobb építmények (pl. várak) építésénél nagy szükség van a rész-egész látásmódra és a térbeli tájékozódásra egyaránt. Az önállóan létrehozott építmények elkészítése során a gyermek a kreativitását használja, majd játék közben a fantáziájára támaszkodik (pl. királynős, csatás játék a várban). A készlettel hosszú sorokat is lehet alkotni (pl. szín szerint vízszintesen) vagy magas tornyokat építeni függőlegesen. Egy-egy építmény létrehozása komoly kitartást igényelhet, ám minden elkészült alkotás önbizalomnövelő a gyermek számára, melyet büszkén lehet megmutatni a tesónak, szülőnek egyaránt.

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A Tooky Toy 70 darabos fa építős készlete egy nagyon jó összeállítás, mely egy szuperpraktikus dobozban kapott helyet. Mikor először kibontjuk a dobozt, azt láthatjuk, hogy az építőelemek három csomagba vannak szétpakolva, mindegyik csomag hozzá fóliázva egy kartonlaphoz, így a szállítás során biztosan nem koccannak össze az építőelemek, nem fognak megsérülni. A tető pedig hozzá van erősítve a dobozhoz, így szállítás alatt biztosítva van, hogy véletlenül se nyíljon ki a termék. A kockák éle bababarát, szépen csiszoltak, enyhén lekerekítettek, kellemes játszani az elemekkel. A készlet kiegyensúlyozott arányban tartalmazza a különböző formákat.

A fa építőkocka készlet már akár 1 éves kortól ajánlható, lenyelhető darabokat nem tartalmaz, s remek lehetőséget ad a szülő-gyermek kooperációra! Ahogy fejlődik a gyermek, úgy változik az építőkockákkal való játéka is. Kisebb gyermekekkel még együtt érdemes játszani, hiszen tőlünk, felnőttektől fogja látni, megtapasztalni, hogyan kell bánni az építőelemekkel (pl. hogy nem szabad dobálni, mert az veszélyes lehet). A romboló játékot (ésszerű keretek között) azonban nem érdemes tiltani, hiszen fontos tevékenysége a kisgyermeknek, melynek során számos tapasztalatot szerez az építőelemek tulajdonságairól, viselkedéseiről. Ebben a korban (1-másfél éves kor körül) még a különböző színek, formák felfedezése is könnyen magával ragadja őt, az elemek összekoccanásából hallható hangzás is különleges tapasztalás neki, nem beszélve a gravitáció törvényének felfedezéséről. Romboló játékok során ráadásul nagynak és erősnek érezheti magát, erősíti benne azt az érzést, hogy képes jelentős hatást gyakorolni a környezetére (annak ellenére, hogy a mindennapi tevékenységek során még kevés beleszólása van a dolgok menetébe).

Később kitalálhatunk mindenféle közös játékot a különböző elemekkel:

  • A különböző formák felismerésére, megnevezésére játszhatunk olyat, hogy például kiválasztunk egy elemet, megbeszéljük a tulajdonságait (formája, színe, neve), majd eldugva arra kérjük a gyermeket, hogy találjon pontosan ugyanolyan elemet a többi között. Ezt kibővíthetjük aztán egyre több elem megbeszélésével, majd megkeresésével, megdolgoztatva ezzel a gyermek rövidtávú memóriáját.
  • Építhetünk különböző színkombinációban elemeket a gyermeknek (pl. piros, sárga, kék kocka), majd megkérjük, hogy másolja le.
  • Építhetünk sorozatokat, sormintákat neki (zöld, piros, kék, zöld, piros, kék), majd megkérjük, hogy folytassa.
  • Játszhatunk toronyépítő versenyt (kinek lesz magasabb a tornya).
  • Toronyépítés közben kooperációs játékot is játszhatunk, ekkor nem versenyzünk egymással, hanem közösen építjük a tornyot, például felváltva: egy elemet a szülő rak le, egy elemet pedig a gyermek.

A lehetőségek száma végtelen, miközben játszva segíthet a szülő fejleszteni a gyermek különböző készségeit, képességeit.

Később már (3 éves kor körül) önállóan is képes a gyermek játszani az építőelemekkel, a fantáziáját és kreativitását használva számos építményt találhat ki és valósíthat meg belőlük, legyen az pl. vár, kastély, garázs, parkolóház, játszótér, melyek remek kiindulópontjai a szerepjátékok világához. Ezek a képzeletbeli világok aztán segítenek neki újraélni a mindennapi történéseket, és kijátszani magából a feszültségeket.

A festésüknek köszönhetően akár számolósat is játszhatunk az építőelemekkel, illetve már nagyobb gyerekekkel egyszerű szavakat is kirakhatunk belőlük.

Bátran ajánljuk a Tooky Toy 70 darabos készletét, használata teljesen biztonságos, tárolása praktikus, nagyon jó ár/érték arányú termék a fa építőkockák palettáján.

Ha tetszett a Fa építőkocka készlet leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek30 × 30 × 13 cm
Életkor

1+

Gyártó

Tooky Toy

Kategória

Építős játékok

Anyagösszetétel

Fa, Műanyag, Papír/Karton

Fa építőkocka készlet – 70 darabos színes és natúr – Tooky Toy termékről 2 értékelés

  1. Kovács-Horváth Anna

  2. Horváth Károly

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cikkszám: TT04