Barion Pixel Skip to content
tooky toy

Fa építőkocka készlet dobozban – 100 darabos színes és natúr – Tooky Toy

(4 vásárlói vélemény)

9.990 Ft

Sokféle elemből álló színes, könnyű fából készült építőkészlet egy remek formabedobós dobozban!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Fa építőkocka készlet dobozban – 100 darabos színes és natúr

Kifutott termék, helyette a nagyon hasonló –> 100 darabos fa építőkocka készletet <– ajánljuk, ugyancsak a Tooky Toy kínálatából!

Játékismertető:

A Tooky Toy 100 darabos fa építőkocka készlete egy kemény kartonvödörben érkezik, melynek praktikus műanyag fogója és egy formebedobós teteje van. Belseje 100 darab fa építőt rejt, színeset és natúr színűt egyaránt. Összesen ötféle színű festéssel (kék, zöld, piros, citromsárga, narancssárga) és kilenc féle formával (háztető, kocka, rövid téglatest, hosszú téglatest, vastag téglatest, híd, félkör, henger, fél négyzet) találkozhatunk.

 

A játék által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásfinommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismeréskreativitásrész-egész látásmódsoralkotás, sorritmusszintézisfantáziakitartásönbizalom

A fa építőjátékok rendkívül hatékonyak a szem-kéz koordináció és a finommotorikus készségek fejlesztésének segítésében, hiszen az egyes elemeket mindig megfelelően kell forgatni, illeszteni és pontos erőadagolással a helyére engedni. A színfelismerés elengedhetetlen a játék során, míg a legkisebbek kezébe adva a taktilis érzékelést is ingerli, miközben a kisgyerek végigtapogatja az adott formát. Nagyobb építmények (pl. várak) építésénél nagy szükség van a rész-egész látásmódra és a térbeli tájékozódásra egyaránt. Az önállóan létrehozott építmények elkészítése során a gyermek a kreativitását használja, majd játék közben a fantáziájára támaszkodik (pl. királynős, csatás játék a várban). A készlettel hosszú sorokat is lehet alkotni (pl. szín szerint vízszintesen) vagy magas tornyokat építeni függőlegesen. Egy-egy építmény létrehozása komoly kitartást igényelhet, ám minden elkészült alkotás önbizalomnövelő a gyermek számára, melyet büszkén lehet megmutatni a tesónak, szülőnek egyaránt.

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A Tooky Toy 100 darabos fa építős készlete egy nagyon jó összeállítás, mely egy szuperpraktikus dobozban kapott helyet. Mikor először kibontjuk a dobozt, azt láthatjuk, hogy az építőelemek színek szerint tasakokba vannak rendezve, a formebedobó tető pedig hozzá van erősítve a dobozhoz, így szállítás alatt biztosítva van, hogy ne sérüljön meg a termék. A kockák éle szépen csiszolt, kellemes játszani az elemekkel. Kiegyensúlyozott arányban tartalmazza a különböző formákat (de nincs minden formából minden színben). Az összes formát be tudjuk dobni a vödörbe a formabedobós tetején keresztül, így formabeillesztés gyakorlására is alkalmas, bár a doboz eme funkcióját nem szabad túlságosan komolyan venni, mert valójában az összes forma bedobható a négyzet nyíláson is, de ezért nem haragszunk rá, hiszen nem kifejezetten erre találták ki a játékot 🙂

A fa építőkocka készlet már akár 1 éves kortól ajánlható, lenyelhető darabokat nem tartalmaz, s remek lehetőséget ad a szülő-gyermek kooperációra! Ahogy fejlődik a gyermek, úgy változik az építőkockákkal való játéka is. Kisebb gyermekekkel még együtt érdemes játszani, hiszen tőlünk, felnőttektől fogja látni, megtapasztalni, hogyan kell bánni az építőelemekkel (pl. hogy nem szabad dobálni, mert az veszélyes lehet). A romboló játékot (ésszerű keretek között) azonban nem érdemes tiltani, hiszen fontos tevékenysége a kisgyermeknek, melynek során számos tapasztalatot szerez az építőelemek tulajdonságairól, viselkedéseiről. Ebben a korban (1-másfél éves kor körül) még a különböző színek, formák felfedezése is könnyen magával ragadja őt, az elemek összekoccanásából hallható hangzás is különleges tapasztalás neki, nem beszélve a gravitáció törvényének felfedezéséről. Romboló játékok során ráadásul nagynak és erősnek érezheti magát, erősíti benne azt az érzést, hogy képes jelentős hatást gyakorolni a környezetére (annak ellenére, hogy a mindennapi tevékenységek során még kevés beleszólása van a dolgok menetébe).

Később kitalálhatunk mindenféle közös játékot a különböző elemekkel:

 • A különböző formák felismerésére, megnevezésére játszhatunk olyat, hogy például kiválasztunk egy elemet, megbeszéljük a tulajdonságait (formája, színe, neve), majd eldugva arra kérjük a gyermeket, hogy találjon pontosan ugyanolyan elemet a többi között. Ezt kibővíthetjük aztán egyre több elem megbeszélésével, majd megkeresésével, megdolgoztatva ezzel a gyermek rövidtávú memóriáját.
 • Építhetünk különböző színkombinációban elemeket a gyermeknek (pl. piros, sárga, kék kocka), majd megkérjük, hogy másolja le.
 • Építhetünk sorozatokat, sormintákat neki (zöld, piros, kék, zöld, piros, kék), majd megkérjük, hogy folytassa.
 • Játszhatunk toronyépítő versenyt (kinek lesz magasabb a tornya).

A lehetőségek száma végtelen, miközben játszva segíthet a szülő fejleszteni a gyermek különböző készségeit, képességeit.

Később már (3 éves kor körül) önállóan is képes a gyermek játszani az építőelemekkel, a fantáziáját és kreativitását használva számos építményt találhat ki és valósíthat meg belőlük, legyen az pl. vár, kastély, garázs, parkolóház, játszótér, melyek remek kiindulópontjai a szerepjátékok világához. Ezek a képzeletbeli világok aztán segítenek újraélni a mindennapi történéseket, és kijátszani magukból a feszültségeket.

 

Ha tetszett a Fa építőkocka készlet leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek22,5 × 22,5 × 27 cm
Gyártó

Tooky Toy

Kategória

Építős játékok

Anyagösszetétel

Fa, Műanyag, Papír/Karton

Életkor

1+

Fa építőkocka készlet dobozban – 100 darabos színes és natúr – Tooky Toy termékről 4 értékelés

 1. Mária

 2. Fülöp Józsefné

  Nagyon szép kivitelezésű játék.😁

 3. Simonne Adora

  Nekem tetszik ez a kocka keszlet! Remelem az unokamnak is tetszeni fog! Majd szombaton kapja meg! Ugyanis holnap 27.en lesz 1 eves! Koszonom megegyszer! Udv:

 4. Névtelen

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cikkszám: TT02