Barion Pixel Skip to content
tatamiz

Egyensúlyozó kövek – Tatamiz

(1 vásárlói vélemény)

16.490 Ft

A Tatamiz egyensúlyozó kövek rendkívül sokféle módon használhatóak a mozgásfejlődés elősegítéséhez!

Kifutott termék, kérjük, nézz szét a többi Mozgásfejlődést segítő eszközünk között!

A termékről többet is megtudhatsz lentebb a „Leírás” részben!

Kategória: Mozgásfejlődést segítő eszközök
Életkor: 2+ év
Gyártó: Tatamiz
Cikkszám: TA03


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Egyensúlyozó kövek

Kifutott termék, kérjük, nézz szét a többi Mozgásfejlődést segítő eszközünk között!

Ismertető:

A Tatamiz egyensúlyozó kövek készletet kifejezetten az egyensúlyérzék stimulálását célzó feladatokhoz tervezték. A kövek lapos henger formák, melyek széle kissé hullámos is, így nem teljesen stabilak a padlón vagy szőnyegen. A kövek jól illeszkednek egymáshoz, ha toronyszerűen felépítjük őket, akkor egy féltojás formát kapunk. Megfordítva pedig egymásba helyezhetőek, kis helyet foglalnak, ha éppen el akarjuk pakolni őket. A készlet négy darab különböző színű és egyre kisebb átmérőjű „kőből”, illetve egy kupola formát képző ötödik elemből áll.

A legnagyobb elem átmérője 32 cm, magassága 8 cm. A készlet 2 éves kortól ajánlott.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív lehetőségek:

A Tatamiz egyensúlyozó kövek készlete egy nagyon egyedi és kreatív mozgásfejlődést segítő eszköz. Jó minőségű műanyagból készült, 40kg-ig terhelhető. A kövek pereme gumis borítást kapott, így nem karcolják a padlót.

Összeépített tojásalakzatban használhatják a gyerekek akár ülőalkalmatosságként is. Ha túl magas, akkor a legfelső domború elemet levéve egy kisebb „széket” kaphatunk.

Az 5 darab követ többféle formában is elhelyezhetjük a lakásban:

  • Egy vonalban a legnagyobbtól a legkisebbig: egyensúlyozva járjon végig a gyermek a köveken. Ha végig ért, akkor visszafelé is lépkedhet a legkisebbtől a legnagyobbig.
  • Kör alakban kirakva a köveket a gyerekek körbe-körbe tudnak lépkedni egyensúlyozva.
  • Plusz jel alakban is elhelyezhetjük a köveket, például a fehér domború elemet középre – mint egy átlépő elem – a négy további követ pedig a négy irányba. Ekkor játszhatunk úgy is, hogy mindig megmondjuk a gyereknek, milyen színű kőre kell lépnie legközelebb, neki pedig az a feladata, hogy a fehér középső elemen keresztül eljusson a kért színhez.
  • Rakjunk két elemet egymásra, a többit pedig egy vonalban folytassuk tovább. Ekkor ugyanúgy egy vonalban kell végighaladnia a köveken, mint az első pontban, csak „emeletes” akadály is van a pályán. Ezt a kihívást tetszőleges módon variálhatjuk, például készíthetünk egy két emeletes és egy három emeletes tornyot, s ezeken kell végigmenni.

Bármilyen formában is helyezzük el a készlet elemeit, mindig ügyeljünk a helyes távolság megválasztására. A kisebb 2-3 éves gyerekeknél először próbálkozzunk közel helyezett kövekkel, majd ha már jól megy neki az egyensúlyozás, akkor növeljük az elemek közötti távolságot.

A négy színes elem csúszásgátló felülete érdes, apró kidudorodásokat, textúrákat tartalmaz, melyek így taktilis ingereket biztosítanak a gyermek talpának a lépkedések alatt.

Ha már kellő rutinnal rendelkezik a gyermek, akkor próbálkozhatunk nehezebb feladatokkal is. Ilyen lehet például, hogy lépkedés helyett páros lábbal kell végigugrálni a felállított pályán, vagy akár óvatosan hátrafelé haladva.

A kavicselemek megfordítva „tálcaként” is funkcionálnak, melyekbe golyókat, mini labdákat, üveggolyókat helyezve a kézügyességet is fejleszthetjük például úgy, hogy a golyókat körbe-körbe kell futtatnia a gyermeknek az enyhén hullámos tálcában.

A készlet tojásformába pakolva egy szép lakásdíszként is funkcionál (32 cm széles és 25 cm magas). A kövek pakolgatása, egymásba rakása és szétszedése önmagában is érdekes elfoglaltság a kisgyereknek. A tojásalakba való rendezést a kövek szélén kialakított apró vonalak segítik, melyek megmutatják, pontosan hogyan illesszük össze őket.

Intézményeknek és csoportos foglalkozásokra is bátran ajánljuk, több készlet vásárlásával hosszabb pályák összeépítésére és még többféle variáció kialakítására van lehetőségünk.

További információk

Méretek32 × 32 × 10 cm
Életkor

2+

Gyártó

Tatamiz

Kategória

Mozgásfejlődést segítő eszközök

Anyagösszetétel

Műanyag

Egyensúlyozó kövek – Tatamiz termékről 1 értékelés

  1. Eszter

    Kisfiam 17 hónapos, nemrég kezdett el járni. Elsősorban azért vettem, hogy lakáson belül gyakoroljuk együtt a lépcsőzést, nem csúszik és alul van tapadós gumi pereme is a terméknek. Grátiszban ez még egyensúlyt is fejleszt, mert nem „sima” a felső felülete sem ill. kis helyen tárolható.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cikkszám: TA03