Barion Pixel Skip to content
playgro játékok

Csilingelő szenzoros játéklabda – Playgro

(1 vásárlói vélemény)

3.990 Ft

Egy szuper csilingelő, szenzoros játéklabda a Playgro kínálatából! A játékról többet is megtudhatsz lentebb a „Leírás” részben!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Csilingelő szenzoros játéklabda

Kifutott termék, nézz szét a többi –> Bébijátékunk <– között!

Játékismertető:

A csilingelő szenzoros játéklabda egy 11,5 cm átmérőjű, textilből készült puha labda. Oldalára apró textildarabokat varrtak, ezzel elősegítve a gyermek számára a szem fókuszálását, a kezdődő figyelmi folyamatok, valamint taktilis tapasztalatok megismerését. Belsejében csörgő van. A játékot 3 hónapos kortól ajánljuk!

 

A játék által előhívott készségek és képességek:

auditív észlelésnagymozgásszem-kéz koordinációvizuális észlelésegyüttműködés

A labdázás az egyik legjobb szem-kéz koordinációt fejlesztő játék. Előhívja a gyermek térbeli tájékozódási képességeit azáltal, hogy a  vizuális élményeket biztosítja, miközben a gyermek mindig tudja, merre van a labda a körülötte lévő háromdimenziós térben. A labda belsejébe épített csörgőnek köszönhetően diszkrét módon csörög minden egyes mozdulatra, mely ezáltal nem csak auditív tapasztalásokat, hanem audiovizuális összehangolást is biztosít a gyermek számára a mozgásos tevékenységekkel együttműködve. A labdázás kiváló együttműködést erősítő játék is egyben, a labda kérésre való átpasszolása, testvérnek, apának vagy anyának dobása remek kooperációs képességgyakorlás.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A Playgro szenzoros labdája kitűnő választás „első” labdának! Puha, könnyű és kézreálló, könnyen megragadható. Focizáshoz is remekül használható, minél erősebben rúgja meg, annál hangosabban fog csörögni, így a gyermek össze tudja kötni a vizuális, auditív jeleket a saját mozgásával, a saját maga által kifejtett mozgási erővel. Kisebb gyerekek számára a labda oldalára varrt kis színes textildarabok remek manipulációs, taktilis-vizuális ingerek, sok kisgyermek szereti cirógatni az ujjait, kezeit ezek segítségével. A felületén elhelyezett tükör természetesen nem funkcionál valódi tükörként, de arra mindenképp alkalmas, hogy felfedezze magát benne a gyermek.

 

További tippek:

  • utazáshoz is magunkkal vihetjük
  • remek szoba-foci eszköz később, mikor már ügyesen szalad a gyermek
  • használható labdadobás gyakorlására (nagyobb távolságból)

Ha tetszett a Csilingelő szenzoros játéklabda leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek11 × 11 × 11 cm
Kategória

Bébijátékok

Anyagösszetétel

Műanyag, Textil

Életkor

0-3 éves kor

Csilingelő szenzoros játéklabda – Playgro termékről 1 értékelés

  1. József

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cikkszám: PG01