Barion Pixel Skip to content

Célbadobó játék – Die Spiel

6.990 Ft

Egy célbadobó játék, mely hosszú szórakozást biztosít az egész családnak. 6 „konzervdoboz” és három labda alkotja a készletet.

A játékról többet is megtudhatsz lentebb a „Leírás” részben!

Kategória: Mozgásfejlődést segítő eszközök
Életkor: 3+ év
Gyártó: Die Speil AG
Cikkszám: DS03


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Célbadobó játék – „konzervdoboz” célbadobós játék

Kifutott termék, kérjük, válassz a többi –> mozgásfejlődést segítő <– termékünk közül!

Játékismertető:

A Die Spiel AG által gyártott célbadobós játék a jól ismert „konzervdoboz” célbadobós játékot utánozza puha anyagból. A konzervek itt műanyagból vannak, melyeket puha anyag burkol be. A labdák szintén puhák, nagyon könnyűek. A játék egy karton dobozban érkezik, melyben 6 darab sorszámozott „konzerv” és 3 labda rejtőzik.

A „konzervdobozok” 10 cm magasak és 8 cm szélesek, a dobólabda pedig 6 cm átmérőjű. A játék doboza: 31.5 x 21 x 9.5 cm.

 

A célbadobó játék által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásnagymozgásszem-kéz koordinációszínfelismeréssoralkotás, sorritmusszámoláskudarctűrésönbizalom

A célbadobós játékok remek alkalmat teremtenek arra, hogy megmozgassuk a gyermekünket. A helyes célzás ügyes szem-kéz koordinációt és pontos erőadagolást kíván meg, miközben a propriocepció alaposan dolgozik a háttérben. A játék elősegíti a térbeli tájékozódás fejlődését, a „konzervek” mozgása, eldőlésük szemlélése hasznos tapasztalatokat jelent a gyerekek számára. A célbadobás egy versenyhelyzetet teremt a játékosok között, így a kudarctűrés képessége is bevonódik, míg győzelem esetén a gyermek önbizalma fejlődhet.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A játék nagyon strapabíró, a „konzervek” lényegében egyáltalán nem deformálódnak el még hosszú használat során sem, maximum a felületük festése szenved némi kopást, de már eredetileg is textúrás, kopottas festése van a terméknek, hiszen habszivacs a felülete. A labdák nagyon könnyűek, nem lehet velük sérülést okozni. Felnőttek kipróbálhatnak akár keményebb labdával is versenyezni (pl. teniszlabda).

A célbadobós játékot többféle szabály alapján is játszhatjuk. Kirakhatjuk a „konzerveket” egymás mellé egy sorba, vagy piramisalakban is. De alkothatunk két háromemeletes vagy három kétemeletes oszlopot is. A játék nehézségét jól szabályozhatjuk a dobási távolság ügyes megválasztásával (pl. gyerekek dobhatnak közelebbről). A dobozok sorszámozottak, így többféle számolási módszert is alkalmazhatunk: minden eltalált doboz 1 pontot ér, vagy a ráírt pontszámot éri. De akár a dobozok színe alapján is értékelhetjük a dobást, hiszen a 6 doboz 3 különböző színből áll (2 narancs, 2 kék, 2 zöldessárga). Játszhatunk 3 eldobott labdáig, vagy akár úgy is, hogy „hány labdából” tudja a játékos az összes konzervdobozt ledobni.

Ha tetszett a Célbadobó játék leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek31,5 × 21 × 9,5 cm
Életkor

3+

Gyártó

Die Spiel AG

Kategória

Ügyességi játékok

Anyagösszetétel

Műanyag, Textil

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Célbadobó játék – Die Spiel” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cikkszám: DS03