Barion Pixel Skip to content
ortho puzzle

Szenzoros ortopédiai szőnyeg – Ortho Puzzle – 8 db

19.990 Ft

A szenzoros ortopédiai szőnyegek egy rendkívül jó ár/érték arányú változata az Ortho Puzzle gyártótól! Remek minőség, kompakt design.


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Szenzoros ortopédiai szőnyeg – Ortho Puzzle – 8 db

A doboz tartalma:

 • 2 db „Puha fű” elem – a modul felülete a frissen vágott pázsit érzetét szimulálja. A lágy kiképzés gyengéden ingerli a talpat. A modul középső része megvastagodik, így fokozza az egyensúly központ aktivizálódását.
 • 2 db „Pillangó” elem – a modul felülete puha füvet utánoz, melynek közepén különböző tövisekből és domborulatokból álló pillangó forma emelkedik ki. A változatos masszázs elemek segítik az alsó végtag vérkeringését, erősítik a talp körüli izomszalagokat és csökkenthetik a lúdtalp kialakulásának esélyét.
 • 2 db „Napraforgó” elem – a modul legkülső része tompa tüskés felületű, majd még élesebb tüskék következnek, míg belsejében a napraforgó magjaihoz hasonló spirálba rendeződnek az egyre magasodó puha tövisek. A mintázat így stimulálja a talp és a láb alsó részeinek izmait, hozzájárul az egyensúly fejlesztéséhez, és ingerli a talp akupunktúrás pontjait is. A négy féle elem közül a Napraforgó modul adja a legszúrósabb érzetet.
 • 2 db „Kavics” elem – a modul felületét közepesen kemény, sima kavicsok borítják, egy részük a gyermekek talpának domború nyomait utánozza. A kavicsos felület pozitívan hat a talp és a lábszár vérkeringésére és megdolgoztatja a láb alsó izomcsoportjait.
 • Magyar nyelvű tájékoztató prospektus

1 elem mérete: 26×26 cm

 

Ortho Puzzle szenzoros ortopédiai szőnyeg ismertető:

A szenzoros ortopédiai szőnyeg felületei edzik és elősegítik a láb és a talp izmainak fejlődését, valamint javítják a bokaízület vérkeringését. A felületek tonizáló hatást fejtenek ki, segítenek a lábív helyes kialakulásában és csökkenthetik az aszimmetrikus járás megjelenését, a lúdtalp kialakulásának kockázatát.

Az Ortho Puzzle gyógyászati segédeszköz, a szőnyegek felülete a természetes talajegyenlőtlenségeket mintázza, ezzel stimulálva az érzékszerveket. A puzzle elemek hipoallergén anyagból készültek.

A szenzoros ortopédiai szőnyeget a gyártó már 9 hónapos kortól ajánlja! A termék kiválóan alkalmazható otthon vagy gyermekeket foglalkoztató intézményekben egyaránt. A szőnyeg modulokat tetszés szerint puzzle szerűen illeszthetjük össze. A termék használatát a gyártó különböző ortopédiai problémák esetében is ajánlja, mint pl. lúdtalp, bokasüllyedés és veleszületett lábdeformitások.

 

Néhány gyakorlat ötlet:

 • normál járás a szőnyegeken egyenesen
 • oldalazva séta előre és hátra
 • lépés emelt térddel előre és hátra
 • séta keresztezett lábakkal
 • ugrás egyik mintázatú szőnyegről a másikra
 • lábujjhegyen állunk, sarokra billenünk oda-vissza
 • lábujjhegyen séta előre és hátra
 • bokán séta előre és hátra
 • lábunk szélére nehezedünk, majd a lábunk belső ívére nehezedünk
 • egylábon állás bizonyos ideig, majd lábváltás
 • továbbá bármilyen tornagyakorlat: guggolás, guggolva sétálás, fekvőtámasz, ugrálás, stb.

 

Személyes tapasztalatok:

Az ortopédiai szőnyeg rendkívül jó minőségű anyagból készült, a mintázatok pedig valóban nagyon különböző érzeteket okoznak a lábunk számára. A szőnyegmodulok vidám, élénk színei, a különböző mintázatok és felületek váltakozása kifejezetten jó szenzoros élményeket biztosít a babák és kisgyermekek számára, a szőnyegen való lépkedés erőteljes taktilis érzetet ad a talpon keresztül! Mezítláb vagy akár zokniban is használhatjuk, mindkét esetben kellően erős ingereket biztosít. Az ortopédiai szőnyeg kül- és beltéren egyaránt használható. A magyar nyelvű prospektus tartalmaz néhány fotóval is illusztrált gyakorlatot, mely első lépésnek, ismerkedésnek tökéletes.  A szőnyeget, mikor nem célirányosan használjuk, érdemes nem elpakolni, hanem kirakni olyan területre, ahol a gyermek gyakran átjár (pl. lakáson belüli folyosók, átjárók), így lehetőséget teremtve a szőnyeg folyamatos használatára, kihasználására. A szőnyegek tisztítása szappanos vízzel egyszerűen megoldható, majd zuhanyoztassuk át és töröljük szárazra őket.

További információk

Életkor

9 hónapos kortól

Gyártó

Ortho Puzzle

Kategória

Mozgásfejlődést segítő eszközök

Anyagösszetétel

Gumi

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Szenzoros ortopédiai szőnyeg – Ortho Puzzle – 8 db” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük