Barion Pixel Skip to content
ortek ortopédiai szőnyegek

ORTEK szenzoros ortopédiai szőnyeg – 16 darabos

39.990 Ft

A cseh ORTEK az ortopédiai eszközök szakértője! Kínálatunkban a népszerű szenzoros ortopédiai szőnyegei közül a 16 darabos Mega kiszerelést ajánljuk!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

ORTEK szenzoros ortopédiai szőnyeg – 16 darabos

Ismertető:

Az ORTEK egy ortopédiai eszközöket gyártó cseh vállalat. Az Ortek 16 darabos ortopédiai szőnyeg készlete kiváló választás fejlesztő intézmények számára vagy akár otthoni körülmények között is aktívan használhatjuk!

A szenzoros ortopédiai szőnyeg felületei edzik és elősegítik a láb és a talp izmainak fejlődését, valamint javítják a bokaízület vérkeringését. A felületek tonizáló hatást fejtenek ki, segítenek a lábív helyes kialakulásában és csökkenthetik az aszimmetrikus járás megjelenését, a lúdtalp kialakulásának kockázatát. A cseh vállalat nagy hangsúlyt fektet a természetben megtalálható felületek (fű, kavics, toboz, kagylók, stb.) utánzására, a 16 darabos készletben találni kemény és puha felületeket egyaránt.

A gyártó 1 éves kortól ajánlja a szőnyeg használatát.

A dobozban a következő mintázatú szőnyeglapkákat találjuk: 2 db fűszálas, 2 db virágos, 2 db gombás, 1 db köves, 2 db toboz mintás, 1 db hullám mintás, 2 db tengeri, 2 db éles tüskés, 2 db kemény hengeres. Egy-egy modul mérete 25,5 x 25,5 cm. A termék dobozának mérete: 28 x 27 x 18 cm.

 

Néhány feladat ötlet az ortopédiai szőnyeg használatához:

 • normál járás a szőnyegeken egyenesen
 • oldalazva séta előre és hátra
 • lépés emelt térddel előre és hátra
 • séta keresztezett lábakkal
 • ugrás egyik mintázatú szőnyegről a másikra
 • lábujjhegyen állunk, sarokra billenünk oda-vissza
 • lábujjhegyen séta előre és hátra
 • bokán séta előre és hátra
 • lábunk szélére nehezedünk, majd a lábunk belső ívére nehezedünk
 • egy lábon állás bizonyos ideig, majd lábváltás
 • guggolás, guggolva sétálás
 • hátrafelé sétálás

 

Személyes tapasztalatok:

Az ortopédiai szőnyeg magas minőségű, hipoallergén, PVC alapú anyagból készült, a mintázatok különböző érzeteket nyújtanak a lábunk számára. A szőnyegmodulok vidám, élénk színei, a különböző mintázatok és felületek váltakozása kifejezetten jó szenzoros élményeket biztosít a babák és kisgyermekek számára, a szőnyegen való lépkedés erőteljes taktilis érzetet ad a talpon keresztül! Mezítláb vagy akár zokniban is használhatjuk. Az ortopédiai szőnyeg kül- és beltéren egyaránt használható.

A 16 darab szőnyeg modult tetszés szerint, puzzle szerűen illeszthetjük össze.

A szőnyeget, mikor nem célirányosan használjuk, érdemes nem elpakolni, hanem kirakni olyan területre, ahol a gyermek gyakran átjár (pl. lakáson belüli folyosók, átjárók), így lehetőséget teremtve a szőnyeg folyamatos használatára, kihasználására. A szőnyegek tisztítása szappanos vízzel egyszerűen megoldható, majd zuhanyoztassuk át és töröljük szárazra őket.

A 16 darab ortopédiai szőnyegdarab már kellően elegendő hosszabb útvonalak vagy egy nagyobb 4×4-es négyzet megformálásához!

A termék színeiben részben eltérhet a fotókon látottaktól!

 

Szőnyeg használati tippek:

A termék dobozára a gyártó QR kód formájában egy Youtube linket helyezett el, ahol a szőnyeg használatához ad feladat tippeket!

További információk

Méretek28 × 27 × 18 cm
Életkor

1+

Gyártó

Ortek

Kategória

Mozgásfejlődést segítő eszközök

Anyagösszetétel

Műanyag

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„ORTEK szenzoros ortopédiai szőnyeg – 16 darabos” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük