Barion Pixel Skip to content
melissa & doug játékok

Mágneses horgászós játék – Melissa & Doug

(3 vásárlói vélemény)

11.490 Ft

Egy igazán egyedi horgászós játék, melyet a hasonló játékokhoz képest minőségibb anyaghasználat és biztonságos tervezés jellemez!

Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Értesítsünk, ha újra elérhető?

Mágneses horgászós játék

Játékismertető:

A horgászós játék tartalma:

 • 10 db sorszámozott hal mágnessel
 • 1 db pörgető tábla
 • 2 db horgászbot tekerhető játékorsós résszel, mágneses véggel
 • hálós tároló táska

A játék célja, hogy a horgászbot segítségével minél több halat kihalásszon a gyermek a tóból. Többféle játékszabályt is választhatunk, lehet például időre játszani (pl. ki tud fél perc alatt több halat kifogni) vagy egyszerűen addig, amíg el nem fogy az összes hal.

A halacskák számokkal is rendelkeznek, a legkisebb 1 pontot ér, míg a legnagyobb 5-öt. Ha már van számfogalma a gyermeknek, akkor játszhatunk darabszám helyett pontszámra is! A játékot az nyeri, aki a legnagyobb összpontszám értéket éri el.

A játékot 3 éves kortól ajánljuk!

 

A mágneses horgászós játék által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásnagymozgásszem-kéz koordinációszínfelismerésszámfogalomszámoláskudarctűrésönbizalom

A horgászós játék kiválóan fejleszti a szem-kéz koordinációt, hiszen a sikeres horgászás alapfeltétele, hogy a gyermek a himbálózó „kanócot” ráhelyezze a halak mágneses részére. Ez a mozdulatsor a precíz nagymozgás és ügyes erőadagolás összehangolásán keresztül valósul meg, miközben aktívan dolgozik a térbeli tájékozódás is. A halak színei és méretei különböző pontszámokat jelentenek, így lehet gyakorolni a számolást is a játék során. Mint általában a társas vagy ügyességi játékok, ez a horgászós játék is siker esetén erősíti az önbizalmat, illetve hozzájárulhat a kudarctűrés fejlődéséhez.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A Melissa & Doug sikeresen oldotta meg azt a feladatot, hogy a horgászjáték egyszerre adjon valamilyen horgászós élményt, ugyanakkor biztonságos is legyen. Számos hasonló horgászós játék problémás lehet azáltal, hogy a horgászbotot lóbálva a hosszú zsinór végén lévő mágnesgtömb sérülést is okozhat. A Melissa & Doug egy okos megoldással lerövidítette a zsinórt, a mágnestömb helyett pedig egy műanyaggal bevont mágneses rudat találunk. A játék így jóval gyerekbarátabb, mint a legtöbb konkurens megoldás, ám mégis megmaradt az „orsótekergetős” érzete is a horgászásnak, persze sokkal rövidebb tekerési idővel.

A játék kék hálós tárolója a talajra kiterítve a tavat szimbolizálhatja, így arra téve a halakat olyan, mintha vízből kéne kihorgászni őket. Ez egy remek „kettő az egyben” megoldás a gyártótól. A játékhoz mellékelt pörgettyűvel vagy anélkül is izgalmas a játék, a többféle játékmódnak köszönhetően hozzáigazíthatjuk a szabályokat a gyermek fejlettségi szintjéhez.

Néhány játékvariáció:

 • minél több halat kell kifogni adott idő alatt
 • minél nagyobb összértékű halat kell adott idő alatt kifogni
 • számsorrendben kell kifogni a halakat minél gyorsabban
 • a pörgettyűvel játszva ki tud minél nagyobb összpontszámot elérni
 • a pörgettyűvel játszva ki tudja minél hamarabb összegyűjteni mind az ötféle halat
 • bármely fenti játékmódot játszhatjuk úgy is, hogy a szoba egy másik részére helyezzük a kék hálós tárolót, és abba kell gyűjteni a halakat, így futást, nagymozgást is bevonva a játékba

Játékötletek a legkisebbeknek:

 • rakjuk növekvő sorrendbe a halakat egymás mellé
 • rakjuk a 10 halat színek szerint csoportokba
 • fogd ki a „piros”, „sárga”, stb. halat és add nekem
 • fogj ki olyan halat, amilyen színűt kipörgetünk a pörgettyűvel
 • építsünk haltornyot

Tudtad a Melissa & Doug-ról?

Melissa és Doug két valóban létező személy! Ők az alapítói ennek a rendkívül kreatív vállalatnak, mely már több mint 5000 különböző játékot adott a világnak. Történetük Doug apukájának garázsában indult, itt kezdték el gyártani első gyermekjátékaikat, melyek többnyire fából készült kirakók voltak. Ahogy nőtt a vállalkozás, úgy nőtt a család is, s a gyerekek aktív szerepet kaptak a játékok tesztelésében. Mára 6 gyermekes családdá váltak, bár Melissa szerint van egy hetedig gyereke is Doug személyében. Az összes játék a mai napig Melissa kezei alatt készül, a prototípust már egy általa vezetett csapat készíti el, s a gyártás csak alapos tesztelés után kezdődik. A játékportfólió végül kiegészült kreatív szettekkel, alkotást segítő eszközökkel is, mint például színező, rajzoló, matricázó, gyöngyfűző készletek.

Melissa és Doug koncepciója olyan játékok tervezése, melyek a mai túlhajszolt és túlstimulált környezetben lehetőséget teremtenek a gyerekeknek a képzeletük használatára és inspirálják őket, hogy saját maguk fedezzenek fel újabb és újabb lehetőségeket a játékokban.

A Játékpszichológia 100 játék válogatásában és a Kincsesláda kreatív eszközei között szép számmal képviselteti magát a Melissa & Doug márkája, nem véletlenül! Szeretjük benne, hogy versenyképes árakon kínál minőségi, masszív játékokat és eszközöket, melyek mindig kicsit többet nyújtanak, mint amire az ember számít, méretben, részletgazdagságban és funkcióban egyaránt.

 

Ha tetszett a Mágneses horgászós játék leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek47 × 23 × 6 cm
Gyártó

Melissa and Doug

Kategória

Ügyességi játékok

Anyagösszetétel

Fa, Műanyag, Papír/Karton, Textil

Életkor

3+

Mágneses horgászós játék – Melissa & Doug termékről 3 értékelés

 1. Mónika L.

 2. Ormai Tamásné

  Köszönöm, remekminden amit kèrtem!

 3. József Kövér

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük