Barion Pixel Skip to content
scratch europe

Mágneses célbadobó játék – Scratch Europe

(1 vásárlói vélemény)

12.790 Ft

Ez a mágneses célbadobó játék egyedi tervezésének köszönhetően az egyik legélvezetesebb és legbiztonságosabb családi dobálós társasjáték a célbadobós játékok között!

Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Értesítsünk, ha újra elérhető?

Mágneses célbadobó játék

Játékismertető:

A Scratch Europe egy zseniális megoldással olyan célbadobó játékot tudott létrehozni, mely teljesen biztonságos a kisgyerekek számára is. A pandás célbadobó játék három darab mágneses „dobócsillagot” tartalmaz, melyek nagyon jól tapadnak a céltáblára. A három águk puha gumiból van, így a dobócsillagok nem merevek, könnyen deformálódnak, ezzel is biztosítva, hogy a becsapódás során rásimuljanak a céltáblára.

A játék céltáblája középen összecsukható, átmérője 60 cm. Felakasztható falra, vagy lerakható a padlóra, szőnyegre is. A dobócsillagok szárai 5cm hosszúak, azaz kézbe véve egy 10cm-es körterületet foglalnak el.

 

A célbadobó játék által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásnagymozgásszem-kéz koordinációkoncentrációszámfogalomszámoláskudarctűrésönbizalom

A mágneses célbadobó játék egy szuper lehetőség arra, hogy megmozgassuk a gyermekünket. A helyes célzás ügyes szem-kéz koordinációt és pontos erőadagolást kíván meg, miközben a propriocepció alaposan dolgozik a háttérben. Minden egyes dobásnál a gyermek újból tud próbálkozni, tapasztalatait felhasználva módosítani az eldobás erején és irányán ha szükséges. A játék elősegíti a térbeli tájékozódás fejlődését, hiszen folyamatosan a háromdimenziós térben kell értelmeznie az ingereket, s adekvát válaszokat is kell rájuk adnia. A célbadobás egy versenyhelyzetet teremt a játékosok között, így a kudarctűrés képessége is bevonódik, míg győzelem esetén a gyermek önbizalma fejlődhet.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A célbadobós játékok rendkívül hasznosak a gyermekjátékok között, ám számos megoldás tartalmaz hegyes alkatrészeket, melyeket nem preferálunk a 0-6 éves korosztályban. A Scratch Europe mágneses célbadobó játéka a remek tervezésének és kivitelezésének köszönhetően teljesen biztonságos, bátran ajánljuk már 3 éves kortól. A céltábla strapabíró, a dobócsillagok kézbe véve minőségi érzetet keltenek.

Nagyon jó lehetőség a céltábla kétféle (függőleges és vízszintes) alkalmazhatósága. A földre való célzás teljesen másfajta mozdulatokat kíván, mint a falra felakasztott céltáblára való dobás, így a kétféle játékmód alaposan megdolgoztatja a gyermek célzó képességeit. Kicsiknek az 1 méteres dobási távolság az ideális, míg felnőttek távolabbról is próbálkozhatnak. A játék egészen egyedi kivitelezésének (dobócsillagjainak) köszönhetően ismeretlen célzási mozdulatsort igényel a gyermektől, így az első pár percben ki kell tapasztalnia, hogyan is kell a csillagokat a táblára juttatnia. Később pedig a megfigyelő képességét használva akár a szülőktől tud ellesni dobási praktikákat. A céltábla sávokra van osztva, minden sávnak saját pontszáma van, továbbá 5 darab körterület külön pontszámokat ér, középen a 10-es pontszámot érővel. A pontok számolása nagyon jó lehetőséget ad az összeadás gyakorlására azoknak a gyerekeknek, akik már biztos számfogalommal rendelkeznek.

A játék egy igazi családi társasjáték, nagyszerű lehetőséget teremt a közös élmények és a versenyhelyzet megélésére egyaránt. Akár kizárólag felnőttek között is játszható, hiszen a dobási távolság növelésével bármilyen nehézségi fokozatot „beállíthatunk”.

A céltábla mindkét végére fogót (akasztót) varrtak, így félbehajtva könnyű a játékot hordozni is.

Ha tetszett a Mágneses célbadobó játék leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek60 × 30 × 2 cm
Gyártó

Scratch Europe

Kategória

Ügyességi játékok

Anyagösszetétel

Műanyag, Textil

Életkor

3+

Mágneses célbadobó játék – Scratch Europe termékről 1 értékelés

  1. Mária Stummer

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük