Barion Pixel Skip to content
lamaze

Szenzoros játék babáknak – Lamaze

(1 vásárlói vélemény)

9.990 Ft

Ez a szenzoros játékkocka kedves állatokat ábrázol, akiknek kiesett az orruk! Segíts nekik visszakapni a megfelelő színű és formájú nózit!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Szenzoros játék babáknak – Lamaze

Játékismertető:

A puha tapintású Lamaze szenzoros játékkocka kiváló választás kisbabák, bölcsis korú gyermekek számára. A játékot 0 és 4 év között ajánljuk, többfunkciós jellegéből adódóan többféle életkorban is ideális játszótárs. A készlet egy kb. 18 cm-es kockából és 4 darab különböző formájú „labdából” áll. A kocka három oldala háromféle állatot ábrázol, ahol a puha labdák az állatok orrainak felelnek meg, így a megfelelő színű és formájú labdát lehet az adott állat arcára helyezni. A játék hátoldala pedig egy farokrészt imitál, melybe a lila labdát lehet behelyezni. A puha kocka így „formabeillesztő” játékként is funkcionál. A kis labdák nemcsak különböző színűek, de nyomkodásra mindegyik más hangot produkál. A sárgának a belseje csörög mint egy papírzacskó, a pirossal csipogni lehet, a kék egy hagyományos csörgőként funkcionál, míg a lilának a felülete olyan hangot ad ki, mintha sütőpapírt vagy alufóliát gyűrnénk össze. A kockának a teteje (mely szintén sütőpapír hangon csörög) kinyitható, így felülről is belepakolhatjuk a labdákat.

 

A Lamaze szenzoros bébijáték által előhívott készségek és képességek:

auditív észleléserőadagolásnagymozgásszem-kéz koordinációreflexszínfelismerésvizuális észleléskitartáskudarctűrésönbizalom

A játék vidám, élénk színei és a felfedezhető hangok többféle ingert, megtapasztalást tesznek lehetővé a babának. A játékkocka egy igazi multifunkciós szenzoros bébijáték, egyszerre biztosít auditív (csörgés), vizuális (színek, formák) és taktilis (puha, összenyomható, behajlik) élményt a babának.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A Lamaze gyártó egy olyan plüss játékot alkotott, mely többféle korosztályban is kiválóan használható. Kisbabák számára még a játék szenzoros jellege az izgalmas, lehet a labdákat nyomogatni, vizsgálgatni, akár harapdálni is, figyelni, hogy milyen hang jön belőlük. A nagy kockát szintén lehet nyomogatni vagy akár eldobni is, de bele is pakolhatjuk a labdákat. Két-három éves korban már képes a gyermek a formabeillesztésre, így próbálkozhat az állatok orrának a helyes behelyezésével. Az állat orrát úgy tudjuk könnyebben behelyezni (vagy átdugni a lyukon), ha közben a csuklónkkal csavaró mozdulatot is ejtünk, ezt érdemes a gyermeknek megmutatni, elmagyarázni. A kocka kifejezetten alkalmas nagymozgásos játékra is. Lehet egymásnak dobálni, akár egy labdát, ugyanakkor sokkal könnyebb vele így játszani, mint bármilyen labdával, puha plüss jellegének köszönhetően könnyen elkapható, megmarkolható. A kockával megtanulhatja a gyermek az egykezes hajítást is, mely merőben újfajta mozdulatot kíván tőle, így eleinte több gyakorlást igényel. A dobálós, hajítós mozdulatok, játékok egyben remek lehetőséged adnak a szem-kéz koordináció és a reflex fejlesztéséhez.

 

Ha tetszett a Szenzoros kockajáték leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek18 × 28 × 18 cm
Gyártó

Lamaze

Életkor

0-4 éves kor

Kategória

Bébijátékok

Anyagösszetétel

Textil

Szenzoros játék babáknak – Lamaze termékről 1 értékelés

  1. Szűcs Ibolya

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük