Barion Pixel Skip to content
Goula játékok

Első kirakóm – fogantyús puzzle – Goula

5.490 Ft

Első kirakós élmény a legkisebbeknek! Kiváló minőségű, fából készült panelen négy fogantyús formával.


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Első kirakóm – fogantyús puzzle

Játékismertető:

A játék egy fatáblából és négy darab különböző formájú kirakódarabból áll. Mind a négy beilleszthető forma fogantyúval van ellátva, mely a legkisebbek kézméretéhez lett igazítva.

 

A fogantyús puzzle játék által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásszem-kéz koordinációvizuális észleléslogikarész-egész látásmód

Ez a fogantyúkkal ellátott kirakó egyszerre biztosít vizuális és taktilis ingereket az 1-2 éves korosztály számára. Egyszerű formafelismerést igényel, ugyanakkor a játék viszonylag nagy méretének köszönhetően kisebb „munkára” van szükség a négy kirakódarab beillesztéséhez. A beillesztés során a gyermek megfelelő erőadagolással és szem-kéz koordinációval tud csak sikert elérni, a számára kellő súllyal rendelkező formákat nem csak a helyes területre kell helyeznie, de még csavaró mozdulatot is kell végezni, hogy pontosan illeszkedjen és így besüllyedjen a helyére a fogantyús tábla.

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A Goula jól eltalálta, hogy milyen kirakóméretre van szükség a legkisebbek számára. A játék viszonylag nagy mérete optimális a szem-kéz koordináció előhívására. A mindössze négy formából álló kirakó jól illeszkedik az első kirakós élmények, megtapasztalások követelményeihez: a nagy méret, a kevés elem és az eredeti kép megjelenése a fatáblán nagyban segíti ezeknek a típusú játékoknak a megértését, logikáját.
Mielőtt azt gondolnánk, hogy csak rövid ideig használható ez az egyszerű kirakó, érdemes további játéklehetőségeket is meglátni benne:
– a gyermeknek, ha már „kinőtte” ezt a típusú fogantyús kirakót, érdemes a formákat egy papírlapra téve körberajzolnia, így megkapva az állatkák körvonalát, melyet utána kedvére megrajzolhat, kiegészíthet, kiszínezhet
– szerepjátékok, állatos mesék, történetek eljátszásához is használhatóak ezek a fogantyús elemek
– a fogantyús elemek később tökéletesen használhatóak például fogasként is, ekkor nincs más dolgunk, mint felerősíteni a falra vagy ajtóra, a kis fogói ilyenkor akasztóként funkcionálnak, így kapunk négy praktikus akasztót!

 

Ha tetszett a Fogantyús puzzle játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek22 × 22 × 3 cm
Életkor

1-2 éves kor, 2-3 éves kor

Gyártó

Goula

Kategória

Puzzle, kirakó

Anyagösszetétel

Fa

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Első kirakóm – fogantyús puzzle – Goula” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük