A három kismalac mese – magyarul

Az erdő közepén három kismalac éldegélt. A nagy gonosz farkas folyton megpróbálta elkapni és megenni őket, így elhatározták, hogy építenek maguknak egy házat. A legkisebb kismalac szalmából épített házat, hogy gyorsan elkészüljön és tudjon menni újra játszani.

A középső kismalac fából épített házat, s amikor látta, hogy a kis testvére már régen végzett, ő is gyorsan befejezte, hogy tudjon menni játszani a testvérével.

A legnagyobb kismalac téglából épített magának házat, majd azt mondta: “Várjatok csak és nézzétek meg mit csinál majd a nagy gonosz farkas a ti házaitokkal!”

Hirtelen megjelent a gonosz farkas. A legkisebb malac beszaladt a szalmából készült házába, mire a farkas vett egy nagy levegőt és elfújta az egész házat. A kismalac addig futott, míg el nem érte a középső malacka házát. A farkas újra vett egy hatalmas levegőt, és elfújta a fából készült házat is. A két kismalac futot ahogy csak tudott, a farkas végig a sarkukban volt, de végül csak elérték a legnagyobb malacka téglából készült házát.

Mindhárom kismalac beszalad a házba, bezárták az ajtót és eltorlaszolták az ablakokat is. A farkas körbe körbe járkált a ház körül, hogyan tudna bejutni, végül hozott egy hatalmas létrát és elkezdett bemászni a kéményen keresztül. A legnagyobb malacka gyorsan tüzet gyújtott és odarakott egy lábas vizet forrni. Amint leért a farkas a kéményen keresztül, belepottyant a vízbe, ami leforrázta az egész testét. Kirohant a házból, szalad szalad és keserves vonyításai az egész erdőben hallatszottak. Sosem próbálta meg többet elkapni a malackákat, akik boldogan éltek tovább a téglaházukban.